Od cvetličnih in geometrijskih vzorcev, do črt, pik in motivov iz narave – vse to je lahko privlačen stenski okras, s katerim popestrite vsak, še tako dolgočasen prostor. Izbirate lahko med modernimi, tradicionalnimi, rustikalnimi ali unikatnimi tapetami.

Potiskano ozadje

Tradicionalno so motivi na tapete natisnjeni. Cene takšnih tapet so različne, kar je odvisno predvsem od tega, kako je tapeta izdelana. Obstaja namreč več tehnik tiskanja in zato tudi mnogo inovativnih in modernih vzorcev. Najpogostejša tehnika je tiskanje neposredno na površino. Če želite ostre barve, je najboljša tehnika sitotisk, kjer skozi sito potisnejo barvo na izbrano podlago. Obstajajo pa še gravure, tradicionalno tiskanje in fleksografski tisk, ki uporablja manj črnila in tako daje bolj natančno in jasno sliko.

Ročno izdelane za unikatno dekoracijo

V primeru, da želite unikatno stensko dekoracijo, lahko izberete ročno izdelane tapete ali tapete po meri. Te so lahko videti prav umetniško, predstavljajo pa lahko tudi konkretne predmete, na primer knjižne police, svetilke ali stole, ki majhnemu prostoru dodajo globino in navidezno notranjo opremo.

Digitalni tisk z izjemno jasnimi motivi

S pomočjo najsodobnejših tehnik digitalnega tiskanja so lahko ustvarjeni izjemno jasni in čisti motivi. Tako potiskane tapete so običajno izdelane po meri; za ozadje pa si lahko denimo izberete celo katero od svojih fotografij ali ilustracij, ki jo nato pošljete proizvajalcu in vam jo ta natisne v večji verziji, primerni za na steno. Digitalno natisnjene tapete lahko povsem prilagodite obstoječi notranji opremi, tako po velikosti kot po barvi motivov.

Moderni načini lepljenja tapet

Ne bojte se uporabiti tapet z drznejšimi vzorci in barvami, prav tako pa z njimi lahko obložite le eno stene ali pa kar vse. Moderni so namreč prostori, ki imajo na vseh stenah tapete z istim vzorcem, le barva je na določenih odsekih drugačna. S tapetami pa lahko prekrijete tudi strop in celo pohištvo, zato se nikar ne omejujte samo na stene. A pozor! Bodite zmerni in ne pretiravajte, še posebno če je na tapetah živahen vzorec.

Vir: www.housetohome.co.uk