Potiski v retro slogu so namenjeni privabljanju pogleda. Če želite popestriti prostor, so  potiskane tapete prava izbira. Močne barve in nenavadne oblike bodo popestrile še tako turoben dan. »Tapete so v minulih letih naredile velik korak naprej. Potrošnikom so dale barve in vzorce ter jim omogočile estetsko doživetje prostora na drugačen način, kot ga dosežemo zgolj z barvami,« pojasnjuje dekoraterka Lucy Wright. »Posebno opazen je povratek sloga v obliki starinskih potiskov, ki ga narekuje zahteva po vsem, kar je retro.«

Cvetlični vzorci

Izbira tapet s cvetličnimi vzorci sega od poudarjenih potiskov, ki se osredotočajo na listne vzorce, do feminilnega cvetja. Navdih je narava in vse, kar je organsko. Lahkoten videz tapet dopolnimo z elegantnimi in zračnimi tkaninami, bambusovim pohištvom ter belo pobarvanim parketom.

Cvetlični vzorci so letos ena izmed ključnih zgodb pri oblikovanju videza sten. Videli jih boste vsepovsod od tkanin do tapet.

Močne barve

Vsi, ki radi eksperimentirate z barvami, imate številne možnosti. Lahko izberete kraljevsko modro barvo ali pa črtaste tapete, ki so mešanica barv in sivih senc. Posebno vroče so letos močno rubinasto rdeča, malinasta, svetlo zelena in kožna barva. Ni nujno, da s tapetami oblepite samo eno steno. Bodite pogumni in sami določite, kaj je najbolje za vaš prostor.

Izjemno moderne so tudi tapete z reliefnimi potiski v barvi draguljev, kot so na primer smaragdno zelena, močno oranžna ali gorčična. Ob bok jim postavite kovinske detajle dekorativnih dodatkov. To je še posebno priporočljivo, če nameravate s tapetami okrasiti le eno steno v sobi.