Videz stanovanja lahko osvežimo s tapetami, kar je ena izmed najenostavnejših rešitev. Vendar ne s kakršnimikoli, temveč bomo tokrat izbrali luksuzne. Za njih bomo odšteli skoraj enako, kot da bi jih kupili za vse štiri stene.

Vzorci na takšnih tapetah so vizualno močni, pogosto so njihove barve nasičene in pisane. Obstajajo pa tudi takšne, ki eleganco dosežejo z reliefom.

S tapeto oblepljena stena mora biti vidna, zato je dobro izbrati steno, ki leži nasproti vrat. Če je prostor zelo velik in je v njem postavljeno masivno pohištvo, izberite tisto z največjo površino.

Pri izbiri tapete pazimo, da vzorec dopolnjuje preostale elemente v sobi. Veliki vzorci so primerni le za dovolj velike stene, tako da se lahko motiv ponavlja. Droben vzorec je videti dobro v manjšem prostoru.

Obstajajo tudi tapete, ki so najbolje videti ob točno določenem času dneva, na primer zjutraj ali zvečer. Kovinske ali reliefne tapete so naravnost čarobne pred večerom. Takšne tapete nalepite na steno tiste sobe, v kateri preživljate čas, ko nanjo pada sončna svetloba.

Prav neverjetno je, kako lahko tapete spremenijo videz prostora in mu dajejo dotik elegance, prefinjenosti, sodobnosti in seveda skrivnostnosti. Za konec pa še nasvet. Tapete niso namenjene le stenam, z njimi lahko oblepite staro komodo ali katerikoli drugi predmet, ki bi ga radi zaščitili in polepšali.