Fooducate – Healthy Food Diet

Ena izmed najboljših poti do boljšega počutja in lepšega telesa je, da izbiramo zdravo hrano. Zamenjajte bel kruh za rženega, gazirane pijače pa za vodo in čaj. Vsaka sprememba, pri kateri boste vztrajali, bo imela na dolgi rok dober vpliv na vas in vaše počutje. A iskanje novih, bolj zdravih alternativ ni vedno enostavno. Prav zato vam lahko aplikacija Fooducate pride zelo prav. Oceni namreč vašo hrano, vam pojasni, kaj je v posameznem izdelku, in ponudi najboljšo izbiro. Preden jo boste lahko začeli uporabljati, bo aplikacija od vas zahtevala, da se prijavite in odgovorite na vrsto vprašanj o tem, kako bi se želeli prehranjevati. S pomočjo teh odgovorov ustvari vaš osebni spisek »najboljše hrane«.

Vsakič, ko boste uporabili aplikacijo za skeniranje črtne kode na izdelku v trgovini, bo ocenila izdelek od 0 do 100 glede na vaše prehrambne navade. Samodejno vam bo ponudila bolj zdrave predloge, z navedbo ocen uporabnikov pa bo omogočila, da preverite, kako zadovoljni so bili z izbiro drugi. Ko enkrat izberete izdelek, ga lahko dodate na nakupovalni spisek v vaši aplikaciji.

iTunes, Google Play Store

CSPI Chemical Cuisine

Ste že kdaj preverili na izdelkih, kakšne sestavine vsebujejo? V tovarni predelana hrana je na naše jedilnike dodala razne kemične aditive. Chemical Cuisine, izdelek Centra za znanost in javne interese, vsebuje obsežen seznam prehranskih aditivov z opisom in ocenami varnosti, ki ga lahko preiščete in filtrirate ter tako sprejmete bolj zdrave odločitve. O novem aditivu se poučite vsakič, ko zaženete aplikacijo na zaslonu. Ta aplikacija ima naštetih in podrobno opisanih več kot 130 aditivov, pri čemer so podane tudi strokovne ocene, zanjo pa ne potrebujete niti internetne povezave. Prevzemite nadzor nad tem, kaj vnašate v svoje telo!

iTunes, Google Play Store

Calorie Counter and Diet Tracker – MyFitnessPall

Ta aplikacija lahko postane vaš največji prijatelj, ko se odločite, da boste nadzorovali svoje prehrambne navade in telovadbo. Z njo dobite priročen dnevnik hrane in dostop do podatkov o kalorijah več kot treh milijonov živil, ki se dnevno posodabljajo. Ker vključuje več kot 350 idej za vadbo, vam pomaga, da ste tudi fizično aktivni. Omogoča vam, da s pomočjo grafov spremljate, kako se vaša teža in prehranjevanje spreminjata skozi čas.

V aplikacijo lahko vnesete svoje recepte in preračunala vam bo količino kalorij. Avtomatično vam beleži tudi najpogostejše vnose ter s tem naredi iskanje hitro in preprosto. Z njo lahko sledite količini glavnih hranil, kot so maščobe, beljakovine, ogljikovi hidrati, sladkor, vlaknine in holesterol. Najpriljubljenejši del te aplikacije je socialno omrežje, kjer se lahko povežete z drugimi, delite svoj napredek in dobite spodbudo, ki jo potrebujete.

iTunes, Google Play Store

Vir: www.kalcek.si