Ko je pred meseci kot prvi presegel dve milijardi ogledov, je najbolj gledan video vseh časov pred dnevi dosegel nov mejnik - največjo možno število, ki jo je lahko zabeležil števec ogledov na portalu Youtube.

Težava je nastala, ker je števec za merjenje gledanosti uporabljal 32-bitno številčno polje. To pomeni, da je števec lahko zabeležil največ 2.147.483.647 ogledov.

S 1. decembrom so skrbniki portala po poročanju britanskega BBC zapisali: "Nikoli si nismo mislili, da bo gledanost določenega videa presegla 32-bitno številčno polje. Toda prej nismo poznali Psyja."

Z Googla, ki je lastnik YouTubea, so kasneje za spletno stran The Verge sporočili, da so njihovi inženirji ta fenomen predvideli že pred nekaj meseci in so zato pripravili nadgradnjo. Tako YouTube sedaj uporablja števec z zmogljivostjo 64-bitnega številčnega polja, kar omogoča največ 9,22 trilijona ogledov.

Uspešnica Gangnam Style iz leta 2012 je satira na luksuzen življenjski slog v premožnem seulskem predelu. Psy jo je pospremil s plesom, ki spominja na ježo konja. Na YouTubeu se je skladba dve leti po izidu samo še utrdila kot najbolj gledan video vseh časov, kar kaže na to, da se je uporabniki še niso nasitili.

Glasbenik Psy je bil za uspeh skladbe Gangnam Style kmalu po njenem izidu nagrajen z eno od najvišjih južnokorejskih priznanj v kulturi - z okgwanskim redom za zasluge. Leta 2013 je nastopil na inavguraciji nove južnokorejske predsednice Park Geun Hye.

Skladba Gangnam Style je sprožila tudi več parodij. Eno od njih z naslovom JJ Style podpisuje slovenski igralec in voditelj Klemen Slakonja.