Večnamenski pohištveni elementi vam prihranijo prostor in dodajo nekaj »interaktivnosti« v interjer, kjer sicer prevladuje pohištvo le za en namen. Če si torej želite, da se kavč po potrebi enostavno spremeni v pisalno mizo in obratno, ali pa iz kavča nastane pograd, si oglejte nekaj rešitev, ki smo jih izbrali za vas.

Domača pisarna in postelja za goste

Za vse tiste, ki nimate dovolj velikega stanovanja, da bi v njem uredili sobo za goste, je nadvse uporabna domača pisarna, ki jo lahko spremenite v dodaten prostor za spanje. Miza, ki lahko postane postelja, je dizajn podjetja BonBon, in jo zlahka raztegnete ali zložite v želen kos pohištva.

Dvižna postelja v steni

Ena od različic kombinacije pisalne mize in postelje so drsni elementi, ki ponujajo nekoliko več prostora za shranjevanje in hkrati bolje zakrijejo dvižno posteljo. Premikajoči se del s policami se zvečer, ko je postelja pripravljena za spanje, premakne pod pisalno mizo, ko posteljo zjutraj dvignemo in zapremo, pa se postavijo pred njo.

Kavč, ki se raztegne v pograd

Verjetno najbolj znana rešitev podjetja BobBon pa je Doc, udoben kavč, ki ga lahko razstavimo v pograd, skupaj z varovalno ograjo, lestvijo in udobnim spodnjim delom, ki lahko služi kot zofa ali drugo ležišče. BonBon je londonsko podjetje, ki se je specializiralo za izdelavo pohištva za majhne prostore. Več rešitev za dnevne in otroške sobe ter spalnice in kuhinje si lahko ogledate tukaj.