Stisko s prostorom v domovanju lahko rešimo na različne načine – eden najpametnejših in najbolj trendovskih pa je uporaba multifunkcionalnega modularnega pohištva. Oblikovalci iščejo sveže ideje za oblikovanje pohištva: našo pozornost pa je tokrat pritegnil Claudio Sibille.

Pametni dizajn Dino

Njegov modni model Dino za zunanjo ali notranjo uporabo je pravzaprav dvosed z aluminijastimi cevmi, izdelan iz srednje gostih vlaknenih plošč iz lesa z dodatkom smole. Površina za sedenje je narejena iz lesenih desk, prekritih s peno in umetnim usnjem. Dvosed lahko enostavno razstavimo z izvlečenjem dveh posameznih stolov, tako da poleg njega pridobimo še dva manjša kavča oziroma stola.

dino_sibille.jpg

Modularno pohištvo Ludovico

Tudi pohištvo Ludovico je izredno praktično oblikovano, saj združuje preprosto zasnovo in sodoben stil. Majhen predalnik je namreč mogoče razstaviti v delovno mizo in dva stola, ki so bili prvotno del omarice, pri tem pa še vedno ohranimo vse predale. Ko pohištvo spet sestavimo v en kos, sta stola  skrita, miza pa pride čez ogrodje omarice, da je le-ta videti bolj masivna.

ludovico_sibille.jpg

Model Sensei

Model večnamenskega pohištva z imenom Sensei pa sta v bistvu dva moderna stola, ki se s pomočjo hrbtnega naslonjala združita v uporabno mizico. Stola sta izdelana iz kromiranih cevi in akrila, na voljo pa sta v modni črnobeli barvni kombinaciji.

sensei_sibille.jpg

Dizajn Guillerolina

Guillerolina je izdelek iz ukrivljenega vezanega lesa, stekla in kromiranih cevi, ki je še posebno praktičen. V osnovi gre za srednje veliko klubsko mizico, ki pa jo lahko razstavimo v eno manjšo klubsko mizico in dve majhni klopi; pri čemer je ena namenjena sedenju dveh oseb.