Če jedilnica in kuhinja nista ločeni med seboj, vam lahko kot pregrada prostora služi vintage voziček, namenjen prevažanju in serviranju hrane (prvotno so ga uporabljali v hotelih ali za prevažanje blaga v skladiščih).

Prestavljiv voziček

Preprost voziček na kolescih lahko po uporabi obdržite kot pregrado prostora ali pa ga pospravite v shrambo oziroma ali kot kuhinje, kjer ga izkoristite tudi za odlaganje kuhinjskih pripomočkov in živil. Kovinski voziček okrasite z elegantno leseno vrhnjo ploščo, ki naj se vizualno ujema z notranjo opremo sobe.

Premikajoči se kuhinjski otok

Celo kuhinjski otok s policami ima lahko vgrajena kolesa, da ga premikate po prostoru. Stilsko naj se ujema s kuhinjo. Namesto otoka lahko v sobo dodate tudi daljši odprti voziček s policami, ki ga uporabljate tako za pripravo hrane in odlaganje stvari kot za obedovanje.

Stranska miza

Kovinska ali lesena stranska miza s predali, ki jo običajno postavimo zraven postelje ali kavča, naj ima ravno tako kolesa. Mizo lahko spremenite v domači bar, kadar načrtujete zabavo, ali pa jo namenite odlaganju manjših vsakdanjih predmetov.

Klubska mizica na kolesih

Klubsko mizico moramo običajno veliko premikati sem ter tja, če si jo želimo približati med uživanjem prigrizkov in pijač, ko gledamo televizijo. Zato vam priporočamo, da si omislite mizico s kolesci, ki jo lahko izdelate tudi sami iz lesenih palet. Tovrstne mizice so še posebno trendovske, saj pričarajo industrijski stil.

Omarica na kolesih

Kolesa so lahko sestavni del tudi drugih kosov pohištva, na primer manjših omaric ali predalnikov, ki krasijo kot dnevne sobe ali spalnice ali območje pri steni. Prostor boste namreč veliko lažje očistili in posesali, če je pohištvo kak centimeter dvignjeno od tal.

Drugi predmeti na kolesih

Poleg pohištva imajo lahko kolesca tudi drugi predmeti, kot je recimo doma izdelano cvetlično korito. Pričarate lahko povsem mobilen vrt, ki ga po potrebi umaknete iz prostora, ko prirejate zabavo.