Novi "Model S" pospeši od 0 do 60 milj na uro (96 kilometrov na uro) v 3,2 sekunde, kar ga postavlja ob bok konkurenci na bencin. "To je, kot da poletiš z letalonosilke," je ustanovitelj podjetja Elon Musk povedal okrog 1000 prisotnim na letališki stezi v Hawthornu, ki jo uporablja njegovo drugo podjetje SpaceX.

Novi model ima dva motorja, ki ločeno poganjata par zadnjih in prednjih koles, s čimer Tesla računa na povečanje prodaje na severovzhodu ZDA, srednjem zahodu in tudi v Evropi. Letos je podjetje do konca septembra prodalo 13.850 avtomobilov, kar je tri odstotke manj kot v enakem obdobju lani. Nov pogon bo omogočil hitrosti do 250 kilometrov na uro.

Avtomobil ima vgrajene radar, sonar in kamere za večjo varnost, sposoben pa je sam popraviti smer vožnje, če voznik zapelje čez črto na sredini ceste oziroma tisto, ki označuje vozni pas na avtocesti. Avtomobil bo samodejno zavrl, če bo grozilo trčenje, voznik pa bo moral biti vseeno pozoren, kajti ob vključitvi smerokaza bo avtomobil sam zamenjal vozni pas.

Za vse tiste, ki razmišljajo o nakupu električnega lepotca, ki ne prispeva k segrevanju ozračja kot bencinski modeli, pa velja le eno opozorilo: cena je okrog 120.000 dolarjev.