Na začetku je poseg v prostor razburil nekatere krajane v okolici, a je župan vztrajal pri gradnji, ki je zaradi propada partnerja (Gradbinec v lasti Primorja) doživela več pretresov, a je zdaj vendarle pred koncem. Pred nekaj dnevi je dobila nov zagon, saj so prejeli 5,7 milijona evropskih evrov za dokončanje doma za 150 oskrbovancev. Uspešno so pridobili še 1,2 milijona evrov za kanalizacijo, ki jo želijo čim prej končati.

Gradnja je vredna skupno 6,5 milijona evrov, na 7800 kvadratnih metrih pa so že lepo vidni objekti novega zavoda, ki ga je ustanovila občina in je tudi že pridobil potrebno koncesijo. Zagotovo bo velika pridobitev tudi nekaj deset novih zaposlitev, dom pa bo precej razbremenil čakalne vrste, ki so na Gorenjskem še vedno problem v mnogih ustanovah. Zdi se, da je to kar nekakšen labodji spev župana, ki je po osvojenih županskih funkcijah v prvem krogu tudi nekaj posebnega. Njegov boj za dom starostnikov bo zaradi zapletov trajal skupno kar desetletje. Cerklje zbujajo pozornost tudi zaradi statistično visokih plač na prebivalca (povprečje dvigajo zaposleni v sklopu letališča), tudi dolgov se (še) ne otepajo.

A pri skrbi za starostnike niso aktivni samo v Cerkljah, zelo napreduje tudi prenova doma v Kranju. Po besedah direktorice Zvonke Hočevar so začeli prenovo varovanih oddelkov za 43 oskrbovancev, lotili se bodo tudi kuhinje. Da bi naložbo lažje dokončali, so najeli 1,1 milijona evrov posojila. Poudarila je tudi, da se čakalne vrste na Gorenjskem krajšajo, a bo dom pri Cerkljah zagotovo zaželen. »V njem bodo dobili prostor mlajši upokojenci invalidi, to je skupina, ki ji do zdaj nismo mogli posvetiti dovolj pozornosti,« trdi dobra poznavalka razmer pri skrbi za starejše na Gorenjskem.