V zadnjih nekaj letih so police izrazito trendovska oprema stanovanja. S svojim neobičajnim dizajnom pritegnejo pozornost v vsakem prostoru, otroška soba pa je tista, kjer lahko nenavadne oblike pridejo popolnoma do izraza.

Poševne ali v obliki elementov iz narave

Steno nad delovno mizo okrasite s polico v obliki veje, cveta ali druge naravne oblike. Za malo večje otroke lahko police stilizirano predstavljajo elemente iz narave ter vnesejo v otroško sobo nekoliko več resnobe. Poševne police niso več novost. Igra različnih smeri daje celoti smiselno obliko; prostor je izkoriščen, soba pa dobi povsem nov, igriv izraz.

Police so lahko tudi element za ureditev različnih delov sobe, z njimi pa vizualno razdelimo prostor za spanje in delo. Takšni elementi razveselijo zlasti malčke, ker so obogateni z led-razsvetljavo in barvami prava ustvarjalna oaza za igranje. Če jim poleg zabave omogočimo še shranjevanje različnih stvari, je naš cilj dosežen. Tudi postelja lahko postane del polic, vendar mora biti prostor dovolj velik, na steni pa ne sme biti drugih elementov.

Povezovanje ali razdelitev prostora

Odličen vizualni učinek dosežete s povezovanjem dveh delov sobe z enostavnim zlaganjem polic v nizu, pri čemer se igrate z njihovo višino in širino. Nepravilna »kača« dolgočasen prostor spremeni v vesel in dinamičen. Če je soba dovolj velika, ustvarite v njej posamezne kotičke z namestitvijo polic na sredino prostora. Krožna vez v prostoru je zelo uporabna, predvsem pa lahko v tako razdeljenih delih bivata dva otroka (lahko tudi trije), ne da bi se počutili preveč utesnjene.

Barvne police še povečajo svoj učinek v interjerju, lahko pa z barvo, ki se ujema s policami, prepleskate tudi zid, na katerem so pritrjene. Druga možnost je, da steno preoblečete v tapeto, ali pa jo okrasite z risbami in drugimi detajli, ki so lahko tudi zelo izraziti. Če pa niste naklonjeni vizualnim poudarkom, se poigrajte z enostavno igro vodoravnih polic, zaprtih elementov in barv. Vsaka polica je lepa na svoj način, ko pa jo umestite na pravo mesto, postane pravi okras prostora.

Vir: www.interijernet.hr