Zanimive police lahko namestite v praktično kateri koli prostor doma, bodisi v kuhinjo, jedilnico, dnevno sobo ali spalnico. Uporabite jih lahko kot večnamenski kos pohištva, saj lahko z njimi denimo tudi pregradite oziroma ločite prostor na več delov. Na voljo imate številne oblike, barve in stile, saj police postajajo vedno bolj izrazit dekorativni element interjerja.

mastovite_police_7_v_clanku.jpg

Materiali

Izbirate lahko med različnimi materiali polic, od lesa, stekla, nerjavečega jekla pa do ivernih plošč, kovanega železa in različnih kombinacij. Police se lahko popolnoma ujemajo s preostalo notranjo opremo ali pa so narejene kot samostojen element prostora, ki sobi doda poseben stil.

Dnevna soba

Police v dnevnem prostoru je najbolje postaviti na osrednji zid zraven televizorja ali nad kamin. Če jih želite dodatno izpostaviti, z njimi obložite kar celo steno ter jih napolnite s svojo knjižno zbirko. Izberite police, ki so narejene iz kombinacije večih materialov, saj tako razbijete monotonost. Praktično mesto za postavitev polic je tudi za sedežno garnituro ali kavčem. Na trgu lahko recimo dobite dvosede, ki imajo na hrbtni ali bočni strani že integrirane police.

mastovite_police_9_v_clanku.jpg

Kuhinja

Trendovske moderne kuhinje imajo odprte police, na katerih so razstavljeni kuhinjski pripomočki, na primer, čajne ali kavne skodelice in krožniki. V kuhinji tako nič več ne skrivamo posode ali denimo živil, temveč jih raje postavimo na ogled.

Spalnica in otroška soba

Police v spalnici naj bodo postavljene ob zidovih nad posteljo ali zraven nočne omarice in toaletnega stola. Lahko so tudi vgrajene v posteljo. Takšne police so idealne za odlaganje osebnih pripomočkov, knjig in nakita.

V otroških sobah lahko brez zadržkov uporabite pisane in živahne barve polic, ki so odlične za odlaganje šolskih stvari. Izberete lahko različne dimenzije in višine, ne pozabite pa izkoristiti tudi vertikalnega prostora. Police postavite ob zid zraven postelje kot samostojen dekorativni element.

Več idej okrasitve prostorov z domiselnimi policami pa najdete v fotogaleriji.