Menda je ruski teniški navijač Jaroslav Kolcin hotel dokončno prepričati manj znano teniško igralko, ki je izpadla že v kvalifikacijah, naj se odloči zanj, zato je v pravem akrobatskem stilu po jeklenih vrveh zlezel na vrh železne konstrukcije slavnega Brooklynskega mosta in napravil selfi (svojček je naša skovanka) in ga poslal v ženske garderobe parka Flushing Meadows. Jaroslava so pristaniške oblasti v New Yorku obdolžile neupoštevanja napisa Prehod prepovedan!

Je pa trenutno skoraj prepovedano omenjati predstavnikom USTA (ameriške teniške zveze), koliko časa ZDA že niso imele zmagovalca v moški konkurenci (nazadnje Andyja Roddicka leta 2003) in kako je bedna tudi prihodnost ameriškega tenisa. Mimogrede: črna je tudi v Sloveniji ob primerjavi na primer s Hrvati, ki imajo na OP ZDA 8 fantov in 5 deklet v kategoriji posameznikov ali Srbi, ki nastopajo v razmerju 5 proti 6 in so med njimi tudi zelo perspektivna nova imena. Ko se Američani izgovarjajo, da tudi Rusi niso nič na boljšem, pa so zavistno besni na Kanadčane, ki imajo letos med favoriti za osvojitev grand slama 23-letnega Miloša Raonića, tesno za njim je Vacek Pospišil in 20-letno Eugenie Bouchard pri dekletih. Vsi ameriški teniški šampioni so zrasli in uspeli z okusom McDonald'sa, ki pa ga mlada generacija Američanov ne sprejema več. Prevzeli sta jih verigi Five Guys in Chipotle mehiška hrana.

Drugače v USTA v parku Flushing Meadows obljubljajo leta 2018 popolno prenovo centra Billie Jean King, so pa že letos poskrbeli za pravo prenovo v stilu ameriškega načina življenja. Do skrajnih meja so razširili prehrambno ponudbo v petih vrhunskih restavracijah, v katerih kuha kar pet kuharjev iz slavnih newyorških restavracij. Seveda pa Američani ne bi sloveli zaradi svoje poslovnosti, če ob potresu v dolini Napa v Kaliforniji, od koder prihajajo paradna vina tudi v Flushing Meadows, ne bi zapisali, da s pitjem vin iz Nape pomagajo nesrečnim ob potresu.

So se pa na tenis po statistikih spravili še športni analitiki (tip slovenskega »difovca«, diplomanta Fakultete za šport), ki recimo razlagajo po anketi, opravljeni med igralkami in igralci tenisa, ali je v dvoboju bolje servirati prvi ali servis prepustiti nasprotniku. Caroline Wozniacki trdi, da je prvi servis pol njene zmage, saj vedno taktizira, da povede z ena proti nič, da bi potem nasprotnici odvzela servis, dobila še enega svojega in s tri proti nič naj bi bil prvi niz tako rekoč že dobljen. Nasprotno Miloš Raonić prvega servisa ne mara. Pravi, da zlasti slabši igralci vložijo v prvo igro vse svoje znanje, in če nisi povsem zbran, prvo igro hitro izgubiš in že na začetku zabredeš v težave. Še večjo »znanost« pa so naredili iz obreda nove žoge (new balls). Miloš Raonić, Ana Ivanović in Tommy Robredo trdijo, da nove žogice servisu dodajo kar nekaj dodatnega pospeška. Njihova trditev pa je padla pri wimbledonski analizi »novih žogic«, ki je pokazala, da že igrane žogice dovoljujejo boljšo kontrolo servisa in predvsem točnost zadetka. Vmešal se je še Paul Annacone, nekdanji teniški igralec, zdaj trener, ki je skrbel tako za Peta Samprasa kot Rogerja Federerja. Pravi, da svojim varovancem vedno svetuje, da morajo pred serviranjem z novimi žogicami iz torbe vzeti tudi nov lopar.

Izidi 1. kroga, ženske: Radwanska (Pol, 4) – Fichman (Kan) 6:1, 6:0, Benčič (Švi) – Wickmayer (Bel) 6:3, 6:2, Nara (Jap, 31) – Wozniak (Kan) 6:2, 6:1, Kerber (Nem, 6) – Pervak (Rus) 6:2, 3:6, 7:5, Šafarova (Češ, 14) – Babos (Mad) 6:4, 7:5, Saisai (Kit) – Vögele (Švi) 1:6, 6:2, 6:2, Petković (Nem, 18) – Jabeur (Tun) 7:6 (7), 1:6, 6:3, Čepelova (Slk) – Torro-Flor (Špa) 2:6, 7:5, 6:1, Halep (Rom, 2) – Collins (ZDA) 6:7 (2), 6:1, 6:2, moški: Mayer (Arg, 23) – Montanes (Špa) 6:2, 3:0, predaja, Seppi (Ita) – Stahovskij (Ukr) 6:3, 6:1, 6:4.