V tretjem krogu se bo pomerila z Rusinjo Jekaterino Makarovo, omeniti pa velja, da je Sloane Stephens lani že igrala v polfinalu OP Avstralije. Najboljšo slovensko igralko je nato čakala še partija dvojic, kjer je združila moči s Paulo Ormaecheo, a je bil za slovensko-argentinsko kombinacijo preprosto premočan avstralski par Casey Dellacqua in Ashleigh Barty, ki je v manj kot eni uri slavil s 6:2 in 6:3. V napornem urniku in zaradi utrujenosti Hercogova včeraj ni imela veliko časa, a kljub temu si je vzela nekaj minut in odgovorila na nekaj odprtih vprašanj okoli svoje kariere v zadnjem obdobju.

Kakšen je vaš pogled na poraz proti Američanki?

Včeraj mi enostavno ni stekel začetni udarec. Sloane Stephens je to znala izkoristiti in začela prevzemati pobudo v točkah. Skušala sem igrati bolj agresivno, vendar enostavno ni šlo. Brez res dobrega serviranja je proti tekmovalkam, ki so med najboljšimi na svetu, težko zmagati.

Kaj je krivo za slab odstotek servisa?

Preprosto pride dan, ko enostavno nimaš pravega občutka.

Kakšno je sedaj vaše zdravstveno stanje, potem ko ste morali izpustiti začetek sezone?

Glede zdravja je vse v redu. Upam, da bo tako tudi ostalo.

Imate tudi novega trenerja Željka Krajana. Kako sta se ujela?

Željkovo znanje ni vprašljivo, poleg tega pa ima že ogromno izkušenj iz turneje. Delava na določenih elementih igre, ki jih moram izboljšati, a to ne gre iz danes na jutri.

Vaši načrti za bližnjo prihodnost?

Naslednji teden bom izkoristila za dober trening, saj v času turnirjev ni ravno časa za piljenje nekaterih elementov igre.

V zadnjem času je bilo veliko namigovanj o menjavi državljanstva nekaterih slovenskih igralcev in igralk. Ste o tem kdaj razmišljali tudi vi?

V zadeve drugih igralcev in igralk se seveda ne bom vmešavala in jih ne bom niti komentirala. Sama lahko povem samo to, da nisem nikoli razmišljala o čem podobnem in da sem se vedno s prav velikim veseljem odzvala povabilu za igranje v državni reprezentanci.