Zanimivo je, da nekateri ljudje enostavno ne zmorejo biti dobri sosedje in po navadi sploh ne vedo, kako bi lahko vzpostavili dober odnos z bližnjim sosedom. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako postati najboljši sosed.

Poskrbite za lepo okolico hiše

Resnično, mnogo ljudi moti prav neurejena posest. Ne pravimo, da okolica vaše hiše spominja na Divji zahod, vendar boste med sosedi veljali za prijetnega le, če bo vaša posest brez motečih divje razraščajočih se rastlin in nepokošene trave. Preverite mejnike vaše parcele in odstranite vse luže, udrtine, polomljena drevesa, veje in smeti, ki bi lahko koga motili.

Utišajte psa

Nič ni bolj motečega, kot neprestano lajanje sosedovega psa. Če svojega glasnega kosmatinca ne zmorete utišati, prosite za nasvet strokovnjake, ki ga bodo prevzgojili tako, da z lajanjem ne bo motil sosedov.

Parkirajte pred svojo hišo

Kadar organizirate zabavo, je povsem razumljivo, da bodo gostje, če sami nimate dovolj parkirnih prostorov, parkirali tudi pred sosednjo hišo. Vendar pa se sami, razen če gre za izredne razmere, kot so hišna dela, temu izogibajte. Če ne gre drugače, poiščite javni prostor in začasno parkirajte tam.

Povabite sosede na zabavo ali jih vsaj opozorite nanjo

Če organizirate zabavo, vaši gostje pa bodo z avtomobili zasedli vso ulico, je primerno, da sosede na dogodek vsaj opozorite, če jih že ne nameravate povabiti. Tako imajo možnost, da se vsaj odpravijo z doma, če ne bodo mogli spati pozno v noč.

Utišajte preglasno glasbo

Glasno poslušanje glasbe iz dneva v dan je moteče, najsi bo v hiši najsi v stanovanju. Vedite, da zaradi tega vaši sosedje nimajo miru, ne morejo brati, gledati televizije, imeti obiskov ali poslušati glasbe, ki jim je všeč. Izogibajte se nepotrebnim prepirom zaradi preglasne glasbe in se držite omejitev. Tako boste zadovoljni vi in vaši sosedje.

Intima naj ostane intima

Kadar vas prevzamejo posebni trenutki nežnosti in želite skočiti med rjuhe z vašo partnerico ali partnerjem, ne bodite preglasni. Že res, da je vaš dom prostor, kjer si lahko privoščite marsikaj, a morda je vaša hiša slabo izolirana in najbrž si niti vi niti vaši sosedje ne želijo deliti z vami najbolj intimnih trenutkov.

Zmanjšajte hitrost

Z vožnjo ne ogrožajte otrok. Eleganten in umirjen voznik je vedno vzor, pred katerim nihče ne trepeta. Poskrbite, da ob uri vašega prihoda iz službe sosedje ne bodo trepetali in prestrašeni gledali skozi okna, če je z njihovimi otroki vse v redu.

Razvrščajte odpadke

Poskrbite, da boste redno razvrščali odpadke v posebej zanje namenjene zabojnike. Zagotovo si ne želite, da bi vas sosed, ker ste biološke odpadke ali star papir odvrgli v zabojnik za splošne odpadke, prijavil komunalni inšpekciji.

Vir: www.hubpages.com