Barvna shema

Za odprto postavitev bivalnih prostorov, kjer so običajno dnevna soba, kuhinja in jedilnica združene v en prostor, in je vizualno razdeljen na posamezna območja, uporabite več barvnih shem. Vsak predel lahko ovijete v drugačen stil in uporabite druge barve.

Razdelitev območij

Najbolje, da skicirate načrt postavitve odprtega prostora, na katerega narišete obris vašega prostora in kako bi ga razmejili. Razmislite, kam bi umestili dnevni kotiček, kam klavir, kamin, jedilno mizo … Vse pohištvo in druge pomembne elemente narišite na skico, saj si boste lažje predstavljali, kakšna je najboljša oblika prostora, da boste imeli med območji še vedno dovolj prostora za premikanje.

Pogoste napake

Imate že vse pohištvo za dnevno sobo? Premikajte ga po odprtem prostoru in ga umestite na nepričakovana mesta, na primer: v kotu ustvarite kotiček za branje. S preizkušanjem različnih položajev pohištva in druge opreme boste hitreje prišli do najboljše rešitve. Če imate vgrajen kamin, okoli njega uredite prostor za sedenje. Podobno premikajte tudi pohištvo iz drugih prostorov. Če imate velika okna z navdihujočim razgledom, dnevno sobo oblikujte tam, jedilnica pa potrebuje več zasebnosti.

Večja zasebnost

Ker nekateri predeli odprtega prostora potrebujejo zasebnost, jo lahko priskrbite s pregrado, na primer odprto knjižno omaro. To bo najbolj funkcionalna rešitev, saj boste police uporabljali tudi za odlaganje stvari, kot so pribor, posoda ali okrasje, ne le kot pregrado. Na oknih uporabljajte senčila, večje steklene stene pa zaščitite pred radovednimi pogledi od zunaj, in sicer tako, da strateško posadite drevesa, grmičevje, žive meje in druge rastline.

Vir: www.homedit.com