Bivalni in delovni prostor se v stanovanju pogosto prepletata, zato je postavitev delovne sobe učinkovita rešitev. Tako bomo med delom ločeni od drugih članov gospodinjstva, delo bo učinkovitejše, hitrejše, okolje pa mirnejše. Če ste omejeni s prostorom, bo dovolj že, če si boste v stanovanju začrtali kotiček, ki bo namenjen le delu. Vizualno ga ločite od televizorja in mizo obrnite stran od njega. Tako boste dosegli večjo koncentracijo med delom.

d1.jpg

Sedežno garnituro izberite po načelu udobnosti in praktičnosti, ne pozabite pa niti na estetiko. Kavč, ki ga lahko po potrebi spremenimo v posteljo za goste, z možnostjo regulacije naslonjal za hrbet, roke in noge, bo odgovor na vsakršne vrste izzivov. Sedežne garniture temnejših barv so enostavnejše za vzdrževanje. Velikost prilagodite dimenzijam dnevne sobe in poskrbite, da bo dovolj prostora tudi za drugo pohištvo.

Poenostavimo si delo v kuhinji

Jedilnico opremite s prilagodljivo mizo, ki ji lahko glede na število gostov spreminjate velikost. Odvečne stole pospravite v shrambo ali drug prostor ali pa kupite zložljive stole, ki so ob večjem številu gostov najbolj praktična rešitev.

ik.jpg

V kuhinji je dobrodošla dodatna miza, ki naj bo namenjena kosilom oziroma hitrim obrokom čez teden. Tako vam ne bo treba vedno pripravljati mize v jedilnici. Uporabili jo boste lahko tudi kot dodatno delovno površino in bo vizualno obogatila prostor. Za kar najbolj enostavno vzdrževanje kuhinje so praktične steklene stenske obloge. Tako boste kuhinjsko steno lažje očistili, zamudno delo z drgnjenjem fug bo odpadlo, estetski učinek pa bo popoln.

Funkcionalna organiziranost prostora

V spalnici izkoristite prostor pod posteljo in ga opremite s škatlami, v katere lahko shranite posteljnino, drobnarije, obleko… Tako boste dobili dodatni prostor, soba pa bo kar najbolj izkoriščena.

corian.jpg

V kopalnici svetujemo uporabo koriana, ki je izjemen material, saj ponuja neskončne oblikovne možnosti in se prilagaja zahtevam prostora.

ogledal.jpg

Za vizualno povečanje stanovanja uporabite ogledala. V spalnici jih namestite na vratca omar, temni in ozki hodniki pa bodo zaradi njih postali večji. Z ogledali lahko korigiramo vsak prostor. Vsako najmanjšo nišo v stanovanju lahko izkoristite tudi za namestitev vgradne omare, ki učinkovito skrije, kar ne želite, da bi bilo vidno.