Nevtralno opremljena dnevna soba

Dnevno sobo, opremljeno v nevtralnih barvah, poživite s skrbno izbranim kosom, denimo vazo ali ogledalom zanimive oblike ali atraktivnim okvirjem. Popolnoma novo podobo boste sobi dali tudi s preprogo ali zavesami. Za kanček barve pa lahko na zelo nevpadljiv način poskrbite s svetlo rožnato odejo in rožami.

Odločite se lahko tudi za okrasne blazine, denimo v živalskem vzorcu. V istem vzorcu lahko oblazinite tudi otoman. Lahko pa dodate tudi samo klubsko  mizico v živi ali temnejši barvi, kot je drugo pohištvo. Ko se je naveličate, samo znova vzamete čopič v roke in ponovite postopek. Poceni in učinkovito.

550_101688263.jpg

Le kaj je boljšega od posedanja ob kaminu? Če morete, si ga le privoščite. Če imate temno rjavo pohištvo, v to barvo prebarvajte tudi stene, kamin pa prepleskajte z belo barvo. Tako bo zelo izstopal v prostoru. Tudi preproga in strop naj bodo bele barve. Dodajte nekaj okrasnih blazin v rdeči barvi, na klubsko mizico pa postavite šopek rdečih vrtnic.

Če imate večjo dnevno sobo, pohištvo premaknite na sredino. Pazite le, da boste pustili dovolj prostora za neovirano premikanje. Prostor "zamejite" s preprogo, s čimer boste tudi "prizemljili" pohištvo. Steno prebarvajte z nežno zeleno barvo. Ta se izvrstno poda skorajda k vsem stilom opreme.

Barvita dnevna soba

Zakaj bi imeli dolgočasno opremljeno dnevno sobo, še posebno, če ste pristaš barv? Pogum v roke! Sobo opremite z okrasnimi blazinami in dekorativnimi predmeti živih barv. Puste zavese zamenjajte z živopisanimi. Privoščite si še barvit kos pohištva.

550_101413100.jpg

Zelo dobro delujeta skupaj tudi svetlo rjava in svetlo modra barva. Na kavč svetlo rjave barve položite nekaj blazin v svetlo modri barvi, videz pa zaokrožite s šopkom svetlo modrih rož. Postavite jih na klubsko mizico. Zelo lepo gredo skupaj tudi nebeško modra in masleno rumena ter oranžna barva. Z modro prepleskajte steno. V tej barvi naj bosta tudi otomana in zavese. Rumena in oranžna pa naj bosta zastopani na okrasnih blazinah. Svetlo modra in rožnata barva nista samo barvi za otroško sobo. Zelo lepo se namreč podata tudi v sobo s temno rjavim pohištvom in parketom.

550_101491215.jpg

Eklektičen videz lahko dosežete z različnimi vzorci in obdelavo lesa. Živo rdeče in modre vzorčaste okrasne blazine položite na kavč nevtralne barve. Zavese naj bodo modrobele, preproga pa orientalska v modrordečebeli barvi. Lesena klubska mizica naj bo v temno rjavi barvi, lesena tla in kredenca pa v svetlo rjavi.

Bela dnevna soba

Belino razbijte z zavesami, dekorativnimi predmeti, preprogo in okrasnimi blazinami v modrih tonih. Dodajte še klubsko mizico v temno rjavi barvi ali prebarvajte tisto, ki jo že imate. Tudi rastlina ali umetniška slika bosta prostor izdatno poživili.

Majhna ali ozka dnevna soba

Sobe neobičajnih dimenzij so prava nočna mora za opremljanje. Če je vaša dnevna soba ozka, postavite kavč ob zadnjo steno. Na levo in desno postavite naslanjač ali stol. Ne pretiravajte z dekorativnimi predmeti. Simetrijo sobi dodajte s klubskima mizicama, postavljenima ob obeh straneh kavča. Barvo dodajte z okrasnimi blazinami, dekorativnimi predmeti in rožami.

Majhen dnevni prostor lahko vizualno povečate s pohištvom z nogami. Ne pretiravajte z dodatki, da ne boste "preglasili" delikatnosti opreme.

550_101495020.jpg

Odprti prostori

Odprti prostori so včasih zelo težavni za opremljanje, saj po eni strani želite vsakemu od njih dati svojo noto, še vedno pa jih nekako "spojiti" z drugimi. Dnevno sobo lahko s kuhinjo oziroma jedilnico zelo lepo povežete, če kupite ali z enako barvo prepleskate otomano in barske stole. V enaki barvi naj bodo tudi okrasne blazine.

Mešanje tem in stilov

Ne bojte se v eni sobi zmešati več tem. Če ste ljubitelj podeželja, potovanj in ribarjenja, poskusite z naslednjim: Na kavč položite nekaj okrasnih blazin v cvetličnem vzorcu. Svojo strast do ribarjenja izkažite na steni, za klubsko mizico pa uporabite starinske kovčke. Skupaj lahko zmešate tudi več stilov, denimo tradicionalen kavč s sodobno oblikovano klubsko mizico in stoli. Izbrani kosi naj bodo v enaki barvni paleti.

550_101566120.jpg

Podeželski vpliv

Se želite v vašem domu počutiti kot na podeželju? Potem stene obdajte z lesom, strop pa prekrijte s tramovi. Pohištvo naj bo v nevtralnih barvah. Namesto mizice naj vam služi večji pleten zaboj s pokrovom. Okrasna blazina naj ima cikcakast vzorec, zavese pa kockastega.

Starinsko opremljena soba

Kose starinskega pohištva lahko posodobite tako, da jih preoblečete v moderno tkanino. Dodajte še nekaj barvitih blazin.

Umetniška dela in fotografije

Razstavite svoje priljubljene fotografije in umetniška dela. Dajte jih v okvirje in jih obesite na steno.