Mazejeva je bila edina slovenska finalistka, saj se preostale tri smučarke niso uvrstile v drugo vožnjo. Katarina Lavtar je bila 34. (+ 3,76), Ilka Štuhec 51. (+ 5,92), Tina Robnik pa prvega nastopa ni končala.

Mazejevi kazalo precej bolje

Po prvi vožnji je kazalo, da Mazejevi, olimpijski prvakinji v tej disciplini, šeste stopničke v sezoni ne morejo uiti. Ko je Italijanka Nadia Fanchini, druga po prvi vožnji, v drugem nastopu ob veliki prednosti pri vmesnem času naredila veliko napako, so bili obeti še boljši.

Črnjanka pa je nato smučala bolj zadržano, prednost iz prvega nastopa se je hitro stopila, tako da se je na koncu morala zadovoljiti s petim mestom.

Massi: Bolje v Aareju kot v Sočiju

"V drugi vožnji je Tina smučala slabo, zadržano. Ne vem, kaj se ji je zgodilo, saj sem jo komaj videl v cilju," je uvodoma povedal vodja ekipe Tine Maze, Andrea Massi, a poudaril, da je njegova varovanka vseeno pokazala, da je prava.

"Absolutno je prava. Danes je bila z naskokom v ospredju v prvi vožnji, drugo vožnjo je slabo interpretirala, kar se ji včasih zgodi. Bolje, da se je to zgodilo v Aareju kot pa v Sočiju. Treba je vzeti stvari tudi pozitivno, imeti dovolj energije za jutrišnji veleslalom in posebej sobotni slalom. Priložnost za odmeven rezultat je bila velika po napaki Fanchinijeve in 21. mestu Marie Höfl-Riesch, ampak je nismo izkoristili," je še povedal Massi.

Fenningerjeva z zmago močno zmanjšala zaostanek za Höfl-Rieschevo

Vrstni red pri vrhu se je tako v drugi vožnji dodobra spremenil. Olimpijska podprvakinja v veleslalomu Fenningerjeva je z dobro finalno predstavo s sedmega mesta napredovala na najvišjo stopničko in se veselila šeste zmage v karieri in druge v sezoni.

Marmottanova je do drugega mesta prišla z osme pozicije, Gutova je zadržala tretje mesto iz prve vožnje, na tej stopnički pa se ji je malce presenetljivo pridružila Bremova, ki je bila po prvem nastopu 12., z najhitrejšim drugim nastopom pa si je zagotovila sploh prve stopničke v karieri.

Vodilna v skupnem seštevku Nemka Maria Höfl-Riesch (sedaj ima 1118 točk) je danes osvojila le 21. mesto, zato so se ji zasledovalke Fenningerjeva, Mazejeva in Gurova nekoliko približale. Predvsem Nemko na vrhu ogroža današnja zmagovalka, ki za njo zaostaja le še 67 točk, Mazejeva na četrtem mestu zaostaja 259 točk, Gutova pa še tri več. Na tretjem mestu je Tina Weirather (943 točk), ki pa je zaradi poškodbe kolena za to sezono že zaključila z nastopi. Do konca sezone v svetovnem pokalu je na sporedu še šest tekem.