Predstavnik podjetniškega inkubatorja Podbreznik Miha Fabjan je za STA povedal, da je skupni delovni prostor Coworking Podbreznik v okviru svojega delovanja in upravljanja omenjenega inkubatorja ustanovil Razvojni center Novo mesto.

Coworking prostor ob mesečni najemnini 50 evrov brez davka ponuja spodbudno in sodobno delovno okolje za podjetnike - z vsem kar je potrebno za učinkovit razvoj mladega podjetja. Storitev vključuje vso potrebno infrastrukturo, delovno mizo, stol, omarico za shranjevanje dokumentov, brezžični spletni dostop, skupno uporabo tiskalnika in še mnogo več, je dodal.

Z mladimi podjetniki bodo sklenili pogodbe za enoletni najem, ob večjem zanimanju pa bodo lahko svoje zmogljivosti tudi povečali, je še povedal Fabjan.

Iz Razvojnega centra Novo mesto pa so sporočili, da je razlogov za odločitev za vstop v coworking prostor veliko. Nizka cena storitve je dostopna vsakemu mladem podjetniku na začetku njegove poslovne poti, delovanje v uglednem podjetniškem okolju in sodelovanje v skupnem delovnem prostoru pa ponujata možnosti povezovanja, izmenjave izkušenj, razvoja ter inovativnega razmišljanja njegovih uporabnikov, so še zapisali.

V okviru petkovega odprtja svojega coworking prostora bodo v podjetniškem inkubatorju Podbreznik pripravili še več predavanj o sodobnem podjetništvu, predstavitve slovenskega startup sistema in možnosti subvencij za zagon podjetij.