Veliko požarov v kuhinji nastane zaradi pregrete maščobe na štedilniku, vse več požarov pa povzročijo tudi okvare na električnih napravah in napeljavah. Samo ozrite se malo po svojem domu in preštejte naprave, ki so stalno pod napetostjo in jih skoraj ne izklapljate več ...

Kuhinja je sestavni del vsakega gospodinjstva. Namenjena je pripravi hrane, med drugim tudi s postopki toplotne obdelave, kot so kuhanje, pečenje in cvrtje. Za tako obdelavo pa so potrebna grelna telesa velike moči. Poleg tega pa hrano shranjujemo v hladilniku in jo pripravljamo tudi z drugimi električnimi napravami. V kuhinji skratka preži veliko nevarnosti za požar, pravzaprav največ v vsem gospodinjstvu. In res velika večina požarov v gospodinjstvih, kar zajema stanovanja in hiše, se po podatkih statistike začne prav v kuhinji.

bonpet4.jpg

Ob nastanku požara je gašenje z ustreznimi gasilnimi napravami najbolj preprosto in najbolj uspešno, saj so te namenjene prav takim situacijam. Toda, ali imate ob roki primerno gasilno napravo? Če ne, je morda zdaj skrajni čas, da si jo priskrbite.

Ob požarih v kuhinji so se samodejne gasilne ampule Bonpet izkazale za zelo učinkovito sredstvo. Do teh požarov pogosto prihaja ob kuhanju, dovolj je že manjša nepazljivost, ko zaradi nepričakovanega telefonskega klica, obiska sosede ali poštarja ali pa joka otroka za trenutek pozabimo, da se na kuhalniku kuha hrana. Požar lahko nastane tudi zaradi nekaj kapljic vode, ki padejo v močno segreto ponev. Voda namreč v hipu izpari, to pa povzroči eksplozijo, zaradi katere se olje, razpršeno v meglico, razlije čez rob ponve in povzroči zelo burno gorenje.

bonpet3.jpg

Prednost samodejnih gasilnih ampul Bonpet pa je predvsem, da jih lahko preprosto namestimo nad štedilnik ali nad peč v kurilnici. Ob izbruhu požara se bodo zaradi dviga temperature v prostoru samodejno aktivirale in pogasile ogenj. Ko temperatura v njihovi notranjosti doseže določeno vrednost, se steklo ampul zdrobi v nenevarne drobce, tekočina pa izteče in pokrije površino pod seboj. Na površini razlite tekočine se ob tem ustvari zaščitni film, ki prepreči ponoven vžig. Vse to brez škode za okolje in ljudi!

Samodejne gasilne ampule Bonpet so uspešno opravile svojo nalogo in s tem preprečile večjo gospodarsko škodo na objektu Kmečke zadruge Sevnica, dvakrat v Petrol Energetiki, v svečarski delavnici v Mozirju, podjetju Yulon Ljubljana, Zavodu za zdravstveno varstvo Maribor ter v zasebni hiši v Mariboru.

Za več informacij pokličite na tel. 03/56 14 723 ali obiščite spletno stran www.bonpet.si.