Družinska hiška z mnogimi občudovalci

A Casa do Penedo stoji na severnem delu Portugalske, v odmaknjenem okolju gorovja Fafe. Zgrajena je bila že leta 1974 za družino, ki si je v njej privoščila oddih na podeželju. V zadnjih letih pa je idilična hiška zaradi svoje popolne vključenosti v naravno okolje postala predmet zanimanja tako turistov kot navdušencev nad arhitekturo. Sedanji lastnik Vitor Rodrigues se je zaradi trum radovednih obiskovalcev in občudovalcev moral celo preseliti, da je znova našel svoj mir.

mufjtrfmu.jpg

Na žalost pa je zaradi zanimanja javnosti in svoje odmaknjene lokacije Casa do Penedo postala tudi tarča ropov in vandalizma. Zdaj za varnost skrbijo neprebojna okna z dodanimi rešetkami in vhodna vrata iz jekla.

Udobna notranjost

Notranjost ni pretirano razkošna. Za udobje in rustikalen videz poskrbijo kamniti materiali, leseno pohištvo, osvetljava s svečami, kamin in brunasta lestev, ki vodi na podstrešje. Hiša premore celo bazen, ki je izklesan iz ene od velikih skal. Za dodaten čar pa poskrbi čudovit razgled na gore in vetrne turbine.

mifzuj_mfkuf.jpg

Umaknjena lega

Čeprav je na prvi pogled videti, kot da Casa Do Penedo stoji sredi ničesar, pa je le kilometer stran vas Pereira. V bližini je še več drugih vasi, ki ponujajo prenočitev in hrano turistom, ki si želijo obiskati gorovje Fafe in čudovito hiško iz kamna, ki je v popolnem sozvočju z idilično, rahlo zaspano pokrajino, ki jo obdaja.