Slovenska tekmovalca s končnim razpletom dirke nista imela ničesar. Žan Kranjec je imel po povprečnem prvem nastopu srečo z uvrstitvijo na 29. mesto, kar mu je v drugem nastopu pomagalo do dobre startne številke dve, s katero je tudi zaradi odstopa nekaterih tekmecev napredoval na 23. mesto. »Uspešno« je padce tekmecev izkoristil tudi Klemen Kosi, ki je bil po tekmi za sedem mest višje kot po polovici veleslalomske naloge, končal je na 37. mestu.

Zlata medalja je bila po prvi vožnji že oddana za aktualnega svetovnega prvaka Američana Ligetyja, ki je imel pred presenečenjem prve vožnje, Čehom Ondrejem Bankom, kar 93 stotink sekunde prednosti. Zato pa je bilo bolj zanimivo v nadaljevanju, saj je bilo med drugim Bankom in 16. Norvežanom Kjetilom Jansrudom, ki je slavil v superveleslalomu, natančno devet desetink razlike. Tretjega Italijana Davideja Simoncellija in Jansruda je ločilo vsega 56 stotink.

Zmagovalec je bil znan, Ligety je moral le s solidnim nastopom priti do cilja. "Občutki so ob vsaki zlati medalji čudoviti. Bil sem pod pritiskom, a največ sem pričakoval sam od sebe. Vedel sem, da imam veliko priložnost za zmago. Na tekmi sem skušal izbrati čim boljšo linijo in dati vse od sebe. V prvi vožnji mi je to uspelo, v drugi mi prav zato ni bilo treba iti povsem do limita. Ob prvem olimpijskem zlatu sem bil star 21 let, pritiska ni bilo nobenega, danes pa sem imel tremo. Ni lahko biti v vlogi favorita," je po tekmi dejal 29-letni zmagovalec.

V ozadju pa se je vrstni red dodobra premešal. Izjemen izid je dosegel Missillier, po prvi vožnji šele 10., in na koncu je Franciji zagotovil srebro. Po medalji je bil presenečen tudi sam: "Neverjetno. V svetovnem pokalu še nisem bil na stopničkah. Skrivnost je v dobrih smučeh, tudi sneg mi je ustrezal, malo pa sem imel sreče, saj nisem napravil nobene večje napake."

Njegov rojak Pinturault pa je na tretje mesto napredoval s sedmega, pred sofavoriziranim Avstrijcem Marcelom Hirscherjem je obdržal tri desetinke sekunde naskoka, Bank na petem mestu je za medaljo zaostal za 36 stotink. "Ko sem videl zaostanek za Stevom, sem bil prepričan, da bom četrti, zato sem zdaj presrečen. Danes je velik dan za francosko smučanje, dva sva na stopničkah," pa je bil vesel tudi bronasti Pinturault.