Prireditev se bo začela ob enajsti uri dopoldne v cerkvi Marije Alietske, simpozij se bo začel na istem mestu pol ure kasneje. Degustacija refoška je od 15. do 21. ure v omenjeni v Manziolijevi palači. Za hrano pa bodo med petnajsto in dvajseto poskrbeli Ribogojnica Fonda in restavracija Rizibizi iz Portoroža, Carne.si in Gostilna Jakomin iz Kubeda, Ljubljanska gostilna Na gradu, Izolski ribiči, Kmetija Trček iz Hrastovelj in Domačija Novak iz Žužemberka. O refošku bodo predavali Boštjan Zidar, Majda Brdnik, dr. Denis Rusjan, Iztok Klenar, Tilen Praprotnik, dr. Miran Vodopivec, Dušan Brejc, dr. Fulvio Ursini in Ivan Peršolja. Najbolj zanimivo bo pri degustaciji vin, med množico vinarjev naj jih omenimo vsaj nekaj: Zidarich, Butussi, Venica, Livio Felluga, Castello di Rubbia, so zelo pomembni italijanski proizvajalci. S hrvaške prihajajo Degrassi, Veralda in Prelac, med našimi pa je množica tako nepopisna, da lahko rečemo, da so na prireditvi vsi tisti, ki se trudijo, da bi iz refoška naredili veliko več kot povprečno vino. Od Santomasa, Černeta, Rodice, Rojaca, Kocjančiča, Sterasa in Korenike z Obale, do kraških Renčela, Tavčarja, Štembergerja in Čotarja.