To je bila razburljiva tekma po okusu navijačev. Olimpija si je v prve pol ure priigrala odločilno prednost treh golov, ko so ploščki v graško mrežo padali po ustvarjalni igri gostiteljev v napadu, ki je imela glavo in rep. To je bila naposled tista Olimpija, ki je lahko navdušila tokrat malce bolj polne tribune kot običajno. Slovenski prvaki so si prislužili simpatije zaradi borbenosti, ko so se igralci metali pod ploščke in z zavzetim pokrivanjem nasprotnika olajšali delo vratarju Kuhnu. V uvodnem delu sta navdahnjenost tivolskih hokejistov kronala strelca Mušič in Hebar, že v drugi tretjini je v polno ob številčni prednosti na ledu zadel še Koblar.

A kot bi trenil, so se gostje po visokem zaostanku zbrali in začeli nevarno plesti mrežo okoli ljubljanskih vrat. Olimpija si je privoščila padec v igri, znižanje izida na 1:3 je pomenilo veliko opozorilo pred nadaljevanjem. Kuhna je pred izenačenjem dvakrat rešil žvenket vratnice, v zadnjih dvajsetih minutah pa je bil Američan prav gotovo najbolj zaslužen, da sta obe točki ostali doma. Zmago je dve minuti pred koncem potrdil Ross, precej skrbi pa ljubljanskemu taboru povzroča nova in očitno težja poškodba Judda Blackwaterja, ki so ga na urgenco odpeljali na nosilih. Po koncu obračuna so bili zadovoljni najmlajši obiskovalci, ki jih je zdaj že po tradiciji v tem predprazničnem času obdaril Božiček.

Napadalec Olimpije Andrej Hebar je ob robu igrišča z zadovoljstvom ugotovil, da je njegovemu moštvu uspela kakovostna tekma, zato je zmaga zaslužena. »Odigrali smo tako, kot smo se dogovorili v slačilnici. Sledili smo sistemu trenerja, kar nam je prineslo nov par točk. Bili smo boljši, tovrstnih obračunov pa si želimo tudi v kvalifikacijskem delu za končnico. Ta teden smo lahko zadovoljni s prikazanim, saj smo odigrali dobro že v Celovcu in Linzu.«

Dodajmo, da bo Olimpija na današnji tiskovni konferenci sporočila podrobnosti o prihajajočem januarskem spektaklu, ko bo dve tekmi odigrala v sarajevski olimpijski dvorani Zetra, o čemer smo poročali že pred tednom dni. Ljubljančani se bodo 10. in 12. januarja v BiH ob zaključku rednega dela pomerili z Beljakom in KAC.

EBEL, sinoči: Telemach Olimpija – Gradec 4:1 (2:0, 1:1, 1:0, gledalcev 1600; 1:0 Mušič 12, 2:0 Hebar 18, 3:0 Koblar 23/PP1, 3:1 Ganahl 36, 4:1 Ross 58/PP1), Alba Volan – Bolzano 3:7, Innsbruck – Linz 3:4 v podaljšku, Salzburg – Dunaj 2:1, sobota: Znojmo – Bolzano 1:2, Alba – Dornbirn 4:3 v podaljšku, vrstni red: Linz 49, Dunaj in Salzburg po 48, Bolzano 47, Beljak 46, Znojmo 42, Gradec 37, Alba 35, KAC in Dornbirn po 34, Innsbruck 21, Olimpija 18. Pari prihodnjega kroga, četrtek ob 17.30: Gradec – Olimpija, Dunaj – Alba, Dornbirn – Innsbruck, Salzburg – Bolzano, Znojmo – Linz, KAC – Beljak.