Sinočnji večer je bil za slovensko košarkarsko reprezentanco zelo pomemben. Prva obračuna v skupini F sta imela namreč pomembno vlogo, saj je razplet odločal o tem, s kom se bo Slovenija pomerila v četrtfinalu in kdo bo tekmec v morebitnem polfinalu. Po zmagi Hrvaške proti Grčiji po dveh podaljških je postalo jasno, da bo izbrana vrsta selektorja Božidarja Maljkovića v skupini druga in da se bo jutri ob 21. uri pomerila s Francijo. Poraz Španije proti Italiji pa je pomenil, da bo gostitelj evropskega prvenstva ob morebitnem preboju v polfinale igral z boljšim v dvoboju med furijo in Srbijo. Pot Slovenije do odličja na Eurobasketu bo tako zelo težka, v četrtfinale pa bo slovenska reprezentanca krenila s slabo popotnico. Sinoči je namreč v Stožicah visoko klonila proti Finski.

Zmaga Hrvaške proti Grčiji je pomenila, da večerni dvoboj ne odloča več o ničemer. S tekmo brez pomena je imela slovenska izbrana vrsta težave v Celju, ko je klonila proti Poljski. Tokrat je kazalo, da se košarkarjem selektorja Božidarja Maljkovića ista napaka ne bo pripetila, saj so v prvem polčasu držali rahlo prednost, pa čeprav so se s Finci mučili bolj, kot so verjetno pričakovali. Izkušeni srbski strateg je sicer uvodoma na parket poslal močno peterko, Zorana in Gorana Dragića, Joksimovića, Nachbarja in Begića, a je nato v nadaljevanju več priložnosti ponudil tistim, ki v preteklosti niso veliko igrali.

Po zaspanem začetku je Slovenija ogrela motorje, saj je po zaostanku 0:9 naredila delni izid 17:2, a ji v nadaljevanju tudi zaradi premešane postave ni vse uspevalo tako, kot bi si želela. Zagotovo dvoboj s Finsko za reprezentante ni bil lahek, saj so bile misli že usmerjene v četrtfinale in Francijo, najpomembnejši dvoboj prvenstva, ki je bil v tistem trenutku oddaljen le 48 ur. Finska se je v obrambi pogosto zatekala k conski obrambi, v napadu pa je žoga lepo in hitro krožila, zato so imeli gostitelji veliko odprtih metov. Slovenska vrsta je imela tokrat v prvih dvajsetih minutah razpoloženega zgolj Boštjana Nachbarja, ki je do odmora dosegel 15 točk.

V drugem polčasu pa se je znova začel uresničevati »poljski scenarij«, saj je Slovenija povsem popustila v obrambi, zato so gostje z natančnimi meti za tri točke dobesedno rešetali slovensko mrežico. Prednost se je tako iz minute v minuto višala, v 29. znašala že 19, pred zadnjimi desetimi minutami pa 15 točk. Gostitelj je v preostanku obračuna želel priti do zmage, a je bila Finska takrat že preveč razigrana. Štiri minute pred koncem so navijači začeli vzklikati »Goran Dragić«. Ta je igral le uvodnih pet minut, a ga selektor Maljković razumljivo ni poslal v igro neogretega, saj bi bila možnost poškodbe pred četrtfinalom prevelika. Kljub izredno slabi igri je publika v Stožicah prepoznala, da glavna bitka njihove ljubljence še čaka, zato so jih v slačilnico pospremili z aplavzom.