Prvi Bask je potekal leta 2003 prav v Ljubljani, nato pa se je selil po drugih mestih nekdanje Jugoslavije. Poleg sejma, ki bo potekal v AKC Metelkova mesto in v Parku Tabor, bodo osrednji del dogodka predstavljale številne diskusije, delavnice in sestanki.

Rdeča nit vseh pogovorov bo iskanje odgovorov na konkretne probleme, kot je porast nacionalizma na Balkanu in krizno upravljanje, ki napada temeljne pravice in pogoje življenja po vsej Evropi. Program bo vključeval tudi številne razprave o gradnji alternativ in metodah boja, odprl bo tudi vprašanje sindikalnega organiziranja.

Prireditev bodo zaokrožile še razstave, kulturni program in koncerti, so sporočili iz Federacije za anarhistično organiziranje.

Projekt povezuje lokalno, regionalno in mednarodno anarhistično gibanje. Dogodek organizatorji razumejo kot priložnost, da bi skupaj z aktivisti iz ostalih delov Evrope, ki se v drugačnih okoliščinah soočajo s podobnimi izzivi, oblikovali strategije za skupen boj proti diktaturi finančnih trgov, bank in kapitala.