Današnjo 24 kilometrov dolgo preizkušnjo v vožnji na čas v okolici Beasaina je dobil Nemec Tony Martin (Omega Pharma-Quick-Step), za njim pa sta se uvrstila Quintana (+0:17) in Španec Benat Intxausti Elorriaga (+0:32). Špilak je današnji kronometer v deževnem vremenu končal na petem mestu, za Martinom pa je zaostal 48 sekund.

Sklepno dejanje na kolesarskem krogu po Baskiji je minilo v deževnem in hladnem vremenu, na nevarnem in spolzkem cestišču v mestecu Beasain pa se je najboljše znašel Martin, sicer dvakratni svetovni prvak v kronometru iz Koebenhavna leta 2011 in Valkenburga leta 2012.

Kolumbijec Quintana, ki si je po petih etapah delil skupno drugo mesto z Avstralcem Portejem, se je z današnjim drugim mestom prebil do končnega zmagoslavja na baskovski dirki. Njegov rojak Montoya, do današnje preizkušnje vodilni v skupni razvrstitvi, je zavoljo sedmega mesta na kronometru zdrsnil na skupno tretje mesto, v generalni razvrstitvi pa le za sekundo ugnal 26-letnega Špilaka.

Drugi slovenski predstavnik Janez Brajkovič (Astana) je letošnjo dirko po Baskiji predčasno končal na četrtkovi četrti etapi.