Ste res zahtevali, da se proda nov center za odvisnike na Pristavi in se vse preseli v Kranj?

Nisem. Meni je vseeno, kje je center. Pomembno je, da ta deluje. V Tržiču ali Kranju – zame to ni pomembno. Toda govorijo mi, da občina Kranj ne more vlagati v tržiški občini. Ampak prejšnji župan je lahko vlagal, zdaj pa pravijo, da ne morejo. Zato naj bi vse selili v Kranj.

Ste res zadovoljni s tem, kar se dogaja?

Kje pa! Novo zaposleni v fundaciji ni naredil tistega, za kar je plačan. Novega socialnega podjetja ni, vse skupaj gre res počasi, jaz pa sem star 83 let in nimam več veliko pred sabo. Ne zmorem več poslušati teh izgovorov. Vedno, ko pridem v Kranj, se nekaj dogovarjamo, učinka pa ni. Zato sem razočaran.

Toda vi vztrajate pri novem centru v nekdanji gostilni Blažun?

Ni govora. To nikakor ni objekt, v katerega bi jaz vlagal. Je premajhen, neprimeren, zato je to je povsem neustrezna rešitev. Ne razumem, zakaj bi vlagali v objekt, ki ga bo treba zaradi trase nove ceste čez nekaj let podreti.

Toda naložba temelji na vaših 500.000 frankih?

Umaknil bom sredstva in jih namenil za nekaj, kar bo nastalo hitro in bo učinkovito. Imam še eno fundacijo v Švici, po moji smrti vse zapuščam v dobrodelne namene. Žal v Kranju projektov oblast ne more uresničiti ali pa jih ne zna. Dovolj je izgovorov, izgubil sem voljo in zaupanje. Sam sem prekleto garal za svoj denar, nočem ga metati skozi okno. Doniral bom zdravnikom brez meja, bolnim otrokom... Hudičevo me jezi, da ne morejo nič narediti.