Ko je Tina Maze s številko 12 pridrvela v cilj in dosegla sedmi čas, je kazalo, da bo dosegla slabšo uvrstitev kot končno enajsto mesto. Toda najboljše alpske smučarke so imele izjemno slabe razmere, tako da sta se izmed elitne smukaške sedmerice med prvo deseterico uvrstili le Američanki Julia Mancuso (sedma) in Stacey Cook (deseta).

Dih je vsem zastal, ko je najboljša smukačica vseh časov Lindsey Vonn končala svoj nastop v drugi zaščitni ogradi, potem ko je prvo mrežo po padcu še pred prvim vmesnim časom prebila. Američanka se nekaj trenutkov ni premaknila, kasneje pa se le postavila na smuči in v redko videnem besu smučala proti cilju. Lindsey Vonn se je zavedala, da je vrgla skozi okno veliko število točk, pa katerih se ji bo kolcalo vso sezono. Ker je tudi Maria Höfl Riesch zaostala za Tino Maze (bila je trinajsta), je Črnjanka z dvanajstim mestom celo povečala skupno vodstvo v svetovnem pokalu. Tudi Ilka Štuhec je plačala davek težkih vremenskih razmer, po dveh odličnih časih na treningu, ko je bila sedma in četrta, pa je z 28. mestom osvojila tri točke svetovnega pokala.

Moški superveleslalom v Val Gardeni je bil zanimiv do startne številke 17, ki jo je nosil Aksel Lund Svindal. Norvežan je tako drvel po progi, da si je lahko privoščil dve večji napaki in kljub temu slavil 19. zmago v karieri, ki jo je dosegel z več kot sekundo prednosti. Svindal se je že petič v sezoni uvrstil na zmagovalne stopničke v hitrih disciplinah ter je po videnem najresnejši kandidat za vnovično skupno zmago svetovnega pokala. Za italijansko veselje sta na domači tekmi poskrbela Matteo Marsaglia in Werner Heel z drugim in tretjim mestom. Za radost v slovenskem taboru je s 16. mestom poskrbel Rok Perko, ki mu je do uvrstitve med najboljšo deseterico zmanjkalo 15 stotink sekunde. Druga trojica slovenskih smučarjev, v postavi Boštjan Kline, Andrej Šporn in Andrej Jerman, je ostala brez točk.

Danes bo v Val d'Iseru ženski superveleslalom, jutri pa v Courchevelu veleslalom, na katerem bo skušala Tina Maze doseči še četrto zaporedno zmago v svoji paradni disciplini. Moški se bodo danes v Val Gardeni merili na klasični smukaški preizkušnji, v nedeljo pa se bodo v bližnji Alti Badii pomerili še na veleslalomski klasiki.