Jernej Mažgon - Jerry je znan mariborski obraz. Ko je še bil policist, je nastopil v priljubljeni koprodukcijski oddaji City Folk, ki je predstavljala nenavadne in zanimive osebnosti iz različnih mest Evrope. Krajšo vlogo je Mažgon odigral tudi v slovenskem celovečernem filmu Kleščar, ko je v svoji uniformi zapel avtorsko pesem Maribor, vračam se k tebi. Mažgon se je pred leti odločil, da se bo povsem posvetil glasbi, zato je zapustil policijo in je po Sloveniji nastopal s svojo zasedbo Jerry & Blueberry. Posnetke njegovih nastopov si je mogoče ogledati na portalu Youtube. Vsi, ki ga poznajo, ga opisujejo kot miroljubno osebo in pacifista.

Mažgon se je ponedeljkovih protestov udeležil z bratrancem Gregorjem B., ki je član gorsko-reševalnega društva. Prostost so jima odvzeli ponoči na Trgu svobode in sta bila do včerajšnjega večera v policijskem pridržanju. Priča njune aretacije je bil mladi snemalec iz Maribora.

Med najboljše in najbolj drzne videoprispevke s protestov sodijo tisti, ki jih na spletu objavlja skupina MBHC Report. V režiji fotografa Petra Perunoviča ustvarjalci iz Maribora visokoločljivostno in iz neposredne bližine snemajo demonstracije. »Vse skupaj je bilo povsem nesmiselno,« je ogorčen 23-letni Aljaž Sedovšek, študent iz Maribora. »Bil sem na Trgu svobode, ko je skupina policistov iz posebne enote pritekla iz smeri Trga generala Maistra. Moja dosedanja izkušnja je bila, da nisem nikoli bežal pred policijo, saj so nas fotografe pustili pri miru. Prvi iz tiste čete so tako ravnali, nato pa je nenadoma četverica policistov pritekla k nam – poleg mene sta namreč stala še dva moška s fotoaparatoma – in nam ukazala, da se vsi uležemo.«

Vklenili so vse in jih odpeljali na policijsko postajo. Aljaž je dobil kazen 560 evrov, ker naj bi izzival pretepe s policisti in naj bi se upiral aretaciji. Omenjena moška sta bila Mažgon in Gregor B., ki so ju policisti kazensko ovadili zaradi napada na pooblaščeno osebo, za kar je zagrožena kazen od šestih mesecev do petih let zapora. »Seveda nič od tega ni res, policisti so pač morali nekaj napisati, da so zapolnili svoje evidence,« zatrjuje Sedovšek in napoveduje, da se bo zoper kazen pritožil..