StartUp Dan v koprodukciji pripravljata Kino Šiška in Slovenia Coworking. Dogajanje se bo pričelo z dopoldanskim StartUp Coworkingom, sledijo predavanja in delavnice v okviru StartUp Maratona, slovenska premiera islandskega filma The StartUp Kids, po filmu pa bo še prednovoletni StartUp Žur.

StartUp Maraton je kombinacija predavanj, delavnic in različnih predstavitev uveljavljenih startup fantov in punc, ki so pripravljeni deliti izkušnje z vsemi, ki na podjetniško pot šele vstopajo. StartUp Maraton bo dodatno začinjen s temami, ki s startup poljem spogledujejo od daleč in prav zato koristno razširjajo obzorja.

Program StartUp Maratona bodo soustvarjali Tilen Travnik, dLabs, ki bo v predavanju z naslovom Kako s preprostimi ukrepi preveriti, ali naša ideja pije vodo? dal nekaj koristnih nasvetov za hitro oceno idej, Niko Klanšek, FlyKly, ki bo predstavil svoje dogodivščine s podjetniške poti po ZDA in s svojimi električnimi kolesi približal sliko, kako uspeti na cestah New Yorka, Uroš Čadež, Xvida, ki bo predstavil produkt Boomerang - od ideje do Kickstarterja, Jasna Suhadolc in Nina Kožar iz Virtua PR pa bosta pripravili “freestyle delavnico” o tem, kako z uporabo družbenih medijev ljudem učinkovito predstaviti in približati blagovno znamko.

Jugoslav Petković, soustanovitelj mimovrste in dLabs, bo med v StartUp Bitki na odru soočil slovenske startupe, Andraž Tori iz Zemante pa bo predstavil Slovensko hišo v Silicijevi dolini.

Predstavila se bo tudi Alja Isakovič, ena izmed treh punc v TSstartup, in spregovorila o ženskah v startupih, sploh tehnoloških, Boris Veler pa bo predstavil startup LogOut, psihoterapevtski startup za spodbujanje digitalnih diet, ki je v času, ko smo za računalnikom večino delovnega časa, vse večja uspešnica.

Za konec bo pred premiero filma The Startup Kids programski direktor Kino Šiška Matjaž Manček predstavil domiseln in izredno simpatičen glasbeni startup projekt vzgoje publike za koncerte aktualnih, referenčnih, perspektivnih, a zaenkrat še manj znanih izvajalcev.

Film The Startup Kids je dokumentarec, ki sta ga posneli mladi islandski podjetnici Vala Halldorsdottir in Sesselja Vilhjalmsdottir, ki sta svoje prvo podjetje ustanovili kmalu po gospodarskem zlomu Islandij in z njim želeli druge mlade spodbuditi, naj postanejo podjetniki. Denar za postprodukcijo sta zbrali prek crowdfundinga na Kickstarter platformi.

The StartUp Kids je dokumentarec o mladih spletnih podjetnikih v ZDA in Evropi. Ustanovitelji podjetij Vimeo, Soundcloud, Kiip, InDinero, Dropbox, Foodspotting in mnogi drugi pripovedujejo, kako so ustanovili svoja podjetja in postali podjetniki ter česa vse ne bi ponovili, če bi začenjali znova.