V Društvu za zaščito živali Ljubljana verjamejo, da je v Sloveniji veliko posameznikov, ki se že zavedajo cene, ki jo za uro zabave v cirkusu plača žival, zato pozivajo vse, da se tovrstnih predstav ne udeležijo in da na svojo občino naslovijo poziv za prepoved gostovanja cirkusov z divjimi živalmi.

Kot so še pojasnili v društvu, je v svetovnem merilu največji korak naprej naredila Bolivija, ki je prepovedala nastope vseh cirkusov, v katerih nastopajo prostoživeče in udomačene živali.

6. oktobra bo Društvo za zaščito živali Ljubljana, v duhu svetovnega dneva živali, že desetič zbiralo tudi papir. Akcija sicer poteka dvakrat letno, ob junijskem svetovnem dnevu okolja in oktobrskem svetovnem dnevu živali. Cilj tokratne akcije je zbrati čim večjo količino odpadnega papirja, ki bo po finančni vrednosti omogočila projekt z naslovom Vem, zakaj ne grem v cirkus. Namen projekta je informiranje javnosti o življenju cirkuških živali, s poudarkom na osveščanju otrok in mladostnikov, so še zapisali na društvu.

Papir sem bo lahko oddalo v soboto, 6. oktobra, med 8. in 18. uro pred Centrom Vič Ljubljana. Tam bo stal zabojnik za odpadni papir.