"Veliko mi pomeni, da bom plavala na olimpijskih igrah. Nisem pričakovala, da se mi bodo sanje uresničile tako zgodaj. Vse je prišlo povsem spontano, saj nisem vedela, da bom vse to doživela že letos. Komaj čakam na odhod v London in da se olimpijske igre začnejo," je v nestrpnem pričakovanju Nastja Govejšek. Da je prejela vabilo na olimpijske igre, je izvedela, ko je tekmovala na mladinskem evropskem prvenstvu v Antwerpnu, kjer je osvojila bronasto kolajno na 50 prosto. "Novico mi je prvi sporočil moj trener Jure Primožič. Sprva nisem mogla verjeti, zato sem trenerja spraševala, ali je odločitev o mojem povabilu že stoodstotno potrjena. Ko sem izvedela, da je, sem takoj poklicala starše, s katerimi smo se skupaj poveselili."

Čeprav se šele prebija na člansko sceno, v London odhaja po dober rezultat. "Vem, da lahko na 100 prosto hitro plavam. Formo smo na začetku leta načrtovali tako, da sem bila najhitrejša na mladinskem evropskem prvenstvu, a tudi v Londonu bom dobro pripravljena. Nastop na olimpijskih igrah bom izkoristila tudi za nabiranje pomembnih novih izkušenj, ki mi bodo koristile v nadaljevanju kariere," pravi Govejškova. Veseli se tudi bivanja v olimpijski vasi in druženja s svetovnimi plavalnimi zvezdniki: "S seboj bom vzela kemični svinčnik, blokec in fotoaparat, da se bom slikala z največjimi zvezdniki. Moja želja je, da bi se fotografirala z Michaelom Phelpsom in Ryanom Lochtejem ter z vsemi drugimi, kar bom imela za lep spomin."

Pred njo je lepa prihodnost, a dolgoročnih načrtov si noče postavljati. Ozira se zgolj leto vnaprej. "Nehvaležno je napovedovati, kako dobra bom čez več let, saj nikoli ne veš, kaj vse se lahko pripeti. Cilje si postavim največ eno leto v prihodnost. Vem, kaj lahko dosežem v posameznem letu. Prevelikih pričakovanj si ne postavljam, zato da potem nisem razočarana, ker bi lahko name vplivalo negativno." Nastja se tudi zaveda, da jo čaka še veliko treningov in dela, preden bo njena tehnika optimalna. Še posebno se bo osredotočila na obrate v sprinterskih disciplinah.

Nastja Govejšek prihaja iz Griž pri Celju, trenira pa v Plavalnem klubu Velenje. "Največ mi pomagajo starši, ki me vozijo vsak dan na trening. V šoli mi je vedno šlo dobro od rok. Ko sem imela čas za učenje, sem se vsega naučila, potem pa sem šla na trening," pravi mlada slovenska plavalka, ki bo septembra začela hoditi v srednjo šolo. "Še vedno bom doma v Grižah, v Velenje pa se bom vsak dan vozila z avtomobilom. Zjutraj bom imela najprej trening, nato šolo, potem pa še en trening. To bo lažje, saj se bom zdaj samo enkrat na dan vozila v Velenje in ne dvakrat. Vem, da se bom morala več učiti, toda verjamem, da ne bom imela težav. Hodila bom v športni razred, zato se mi bodo učitelji prilagajali, še posebno ko bom morala iti na višinske priprave in na tekmovanja."

Ob napornem urniku ji ostane tudi nekaj prostega časa. Najraje ga preživi v družbi prijateljic in družine: "S prijateljicami grem v kino ali na bovling. Z družino gremo včasih k babici, veliko pa hodimo tudi v hribe in se vozimo s kolesom. Smo športna družina, saj se vsi ukvarjamo z različnimi športi, ne samo s plavanjem."