Primož Gliha mu je tedaj nenadejano namenil precej priložnosti, ki jih je pograbil z obema rokama. Po pol leta in 12 tekmah v slovenski ligi je dobil ponudbo Genoe in jo sprejel. Dobil je vstopnico med italijansko nogometno elito, a takrat se je mukotrpna pot šele začela. Italijanska liga ni ravno prijazna do mladih nogometašev in to je občutil tudi Jelenič. Za zdaj še ni dobil večje priložnosti za igro, niti v minuli sezoni, ko je bil skupaj z Dejanom Lazarevićem član Padove. Zagodla mu jo je tudi poškodba, zaradi katere je bil primoraj izpustiti drugi del prvenstva.

"Čeprav nisem igral, sem veliko napredoval, od kar sem se preselil v Italijo. Ne vem, kje bom igral v prihodnji sezoni. Vem le, da si želim čim več igrati. Padova in Genoa imata po polovično lastništvo nad mojim nogometnim udejstvovanjem. Kaj to pomeni za nadaljevanje moje kariere, še ne vem. Bomo videli, kaj se bo zgodilo med prestopnim rokom," je dejal Anej Jelenič, medtem ko je med pogovorom na Mariborskem Pohorju v oči padla tetovaža, ki jo ima na roki. "Posvečena je očetu in mami. Predstavlja roki, ki molita, zraven pa sta letnici njunih rojstev. Zanjo sem se odločil, ko sem odšel v Italijo. Takrat ni bilo lahko. Prvič sem odšel živet v tujino. K sreči je bila prva dva meseca z menoj mama," je pojasnil. Okusil je življenje v Genovi in Padovi, nad čimer se ne pritožuje: "Obe mesti sta mi všeč, malo bolj Genova, ker je tam morje, ki sem ga vajen iz Kopra."

V teh dneh je Italijo potisnil v ozadje svojih misli. Na prvem mestu je slovenska mlada reprezentanca. Ta je pred zadnjim delom kvalifikacij za evropsko prvenstvo v imenitnem položaju. A v boju za prvo mesto Slovenci potrebujejo zmagi proti Malti (danes ob 19. uri v Lendavi) in Finski (v torek na Ptuju). "V nogometu se nikoli ne ve, a smo favoriti. Precej je poškodovanih igralcev, toda ekipnega duh nam ne manjka. Tudi če ne more igrati nekaj igralcev, imamo druge, ki so prav tako kakovostni. Smo zelo povezani med seboj. Vodja je kapetan Rajko Rep, glavni šaljivec pa Kevin Kampl. Je poseben, zabaven fant," je klepet končal član najbolj obetavnega slovenskega nogometnega rodu do zdaj.