Slovenski selektor Matjaž Kopitar je šele včeraj prvič vadil s skorajda že popolnim moštvom. Na kar dveh treningih (tako dopoldne kot popoldne) je preizkušal 26 igralcev, vabilu se morata po koncu klubske sezone na Češkem in v Franciji odzvati le še Rok Pajič in Mitja Šivic, če upoštevamo, da zvezdnika svetovnega slovesa Anžeta Kopitarja najverjetneje ne bo v Ljubljano. Reprezentanca bo v petek v Zagrebu in v soboto v Tivoliju s Hrvaško opravila še zadnji test pred začetkom prvenstva prihodnjo nedeljo, 15. aprila. Dan pred odprtjem pa bodo hokejske Stožice ob prostem vstopu krstile legende Olimpije in Jesenic, ki se bodo pomerile na revijalnem obračunu.

Na turnirju v Ljubljani bo veliko odgovornost nosil izkušenejši val igralcev. Med njimi je tudi David Rodman, ki bo kmalu odigral jubilejno, stoto tekmo za izbrano vrsto. Deset dni pred začetkom prvenstva optimistično zre v nov izziv in hkrati opozarja, da bo morala Slovenija vseskozi igrati zelo zbrano in odgovorno. "Kdor pričakuje, da bomo imeli lahko delo, se moti. Vse ekipe so kakovostne, zato se lahko hitro opečeš. Sploh ob tako strnjenem urniku tekem. Zdaj nas čaka še Hrvaška, kjer bomo morali izpiliti sistem igre. Vsaka tekma je dobrodošla, ne glede na to, koliko je močan tekmec. Bistvo vsega je, da se čim bolj začutimo," je dejal David Rodman.

V letošnji sezoni se je prvič podal v Skandinavijo. Natančneje na Švedsko v klub Oskarshamn, kjer je na 51 tekmah zbral 35 točk (14 golov, 21 podaj). "Občutek je zelo dober. Prepričan sem, da sem napredoval kot igralec, kar je tudi najbolj pomembno. Tudi zunaj ledu ni bilo nobenih težav," je razložil Rodman, ki še ne ve, ali bo tudi v naslednji sezoni nastopal na Švedskem. Dejal je, da si ga želi Oskarshamn še naprej v svojih vrstah, a bo počakal na konec prvenstva v Stožicah.

Zdaj tudi ni nobene bojazni več, da David Rodman ne bi oblekel slovenskega dresa. Negotovost se je pojavila pred zadnjo klubsko tekmo, ko je z glavo nerodno priletel v zaščitno ogrado in doživel pretres možganov. Kar nekaj časa tako ni bilo natančno jasno, kdaj se bo lahko vrnil na igrišče. "Zadnje tri tedne sem bolj ali manj preležal. Glavoboli in drugi stranski učinki so bili prehudi, da bi kakor koli migal, a je zdaj že precej bolje. V torek in sredo sem že poskusil trenirati na vso moč, k sreči pa nisem čutil več nobenih posledic. Vsekakor pričakujem, da bom igral že proti Hrvaški," je sklenil prodoren napadalec z veliko smisla za igro.