"Da je hotel že v prvem mesecu tako dobro zaseden, je od vseh podatkov, ki smo jih danes slišali, najboljši," je ob odprtju poudaril Marjan Hribar, generalni direktor direktorata za turizem in internacionalizacijo na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Unior je za naložbo namenil 2,4 milijona evrov lastnega denarja, 5 milijonov evrov bančnih posojil, ki jih je dobil od NLB in Banke Celje, medtem ko je 2,4 milijona dobil od EU oziroma države. Predsednik uprave Uniorja Gorazd Korošec je glede prihodnosti optimističen.

Lani je podjetje z 2224 zaposlenimi ustvarilo 141,7 milijona evrov prihodka, ki naj bi se v letu 2014 povečal na 183 milijonov evrov. Dodana vrednost na zaposlenega naj bi takrat dosegla 34.000 evrov, donosnost kapitala pa naj bi se povzpela na 7,3 odstotka. Turizem je eden od njihovih štirih programov, ki jim prinaša dobrih 13 odstotkov prihodka in v katerem vidijo še veliko neizkoriščenih priložnosti.

V zadnjem času se pogovarjajo o vzpostavitvi naravnega parka Pohorje, veliko pozornost namenjajo tudi kulinariki. Lotili so se namreč projekta Okusi Rogle, s katerim želijo povezati čim več lokalnih kulinaričnih ponudnikov in gostom ponuditi domače dobrote. Nad idejo, da mora biti pot od njive do krožnika čim krajša, so se domačini takoj navdušili, projekt pa sta podprli tudi država in EU.