"Zavedati se je treba, da Ljubljana ni le Mestni trg, Prešernov trg, Mesarski most in stožiška dvorana. Ljubljana so Sostro, Dravlje, Vič, Šiška in druge četrti na obrobju. Ko bodo tudi te lepo urejene, bomo lahko rekli, da je Ljubljana lepo mesto," je povedala Kucler-Dolinarjeva. Po njenem mnenju Ljubljana potrebuje gospodarnega župana, zato želi Ljubljani kot kandidatka ponuditi učinkovito alternativo.

Kucler-Dolinarjeva se je za župansko mesto potegovala že na zadnjih lokalnih volitvah leta 2010, ko se je z osmimi odstotki glasov uvrstila na tretje mesto, za zmagovalcem Zoranom Jankovićem in kandidatko SDS Zofijo Mazej Kukovič. Glede na to, da je Kucler-Dolinarjeva letos skupna kandidatka strank, bo skoraj zagotovo prejela glasove tako volilcev NSi in SDS. Vendar pa sodeč po minulih županskih volitvah s tem zmaga še ni zagotovljena. Če seštejemo glasove Kucler-Dolinarjeve in Mazej-Kukovičeve na minulih volitvah, dobimo nekaj več kot 20 odstotkov glasov volilcev, kar pa vsekakor ni dovolj za zmago, sploh pa ne v prvem krogu.

Zagotovo pa bo na potek ljubljanskih volitev najbolj vplival kandidat Pozitivne Slovenije. Ta stranka bo svojega županskega kandidata predstavila danes ob predvidoma 16. uri, potem ko se bo sestal mestni odbor Pozitivne Slovenije. Neuradno naj bi bil kandidat ravno Zoran Janković, ki je mesto ljubljanskega župana zapustil, potem ko je bil imenovan za poslanca v državnem zboru.

Poleg Kucler-Dolinarjeve sta svojo kandidaturo že napovedala tudi mestni svetnik Zelenih Slovenije Miha Jazbinšek in Jožef Jarh iz Stranke enakopravnih dežel, ki v mestnem svetu ni zastopana. Stranki LDS in DeSUS pa sta že minuli teden zagotovili, da svojih kandidatov ne bosta imeli, temveč da bosta podprli kandidata s programom, ki se sklada z njihovimi načeli. Vsi potencialni kandidati lahko svoje kandidature volilni komisiji oddajo zgolj še danes do 19. ure.