Popravnega izpita v ligi prvakov ni več za ene ne za druge.

To je tekma, ki je izredno pomembna za obe moštvi. Oboji smo se znašli v precej težki skupini, saj sta Belchatow in Tours po kvaliteti nad nami. V prednosti je ACH, saj k nam prihaja v tekmovalnem ritmu, česar Budva nima. Treniramo dobro, a kljub temu je težko predvideti, kako bomo reagirali na tekmi. Na treningu smo opravili vse, kar smo lahko - to bi v osnovi moralo pomeniti, da smo pripravljeni na nasprotnika. Nesporno gre za pomemben dvoboj zaradi točk, pa tudi zaradi samega prestiža.

Vaš nasprotnik se je znašel pod pritiskom, da mora nujno zmagati s 3:0, če še želi sanjati o drugem mestu v skupini. Je to prednost za vas?

Ko imaš nalogo, da moraš zmagati s 3:0, ni nikoli lahko, a vsak odbojkar se je že znašel v takšni situaciji. Kljub temu je ACH v boljšem položaju kot mi. Dejstvo pa je tudi, da v letošnji sezoni bolje igramo v gosteh kot doma, kar je drugače kot v preteklih letih.

Imate vse podatke, v kakšni formi je bil ACH na zadnjih obračunih v Sloveniji?

Več ali manj imam, saj so bile tekme slovenskega pokala po televiziji. V Črni gori namreč lovimo tudi nekatere slovenske programe.

Kakšno je zdravstveno stanje vaših igralcev?

Imamo določene probleme. Bloker Vladimir Ćedić se je poškodoval na zadnjem treningu pred dvobojem s Toursom, zato ga ne bo v moštvu. Sedaj delamo po omejenem programu z dvema blokerjema. Preostali igralci Budve so zdravi.

Dotaknimo se še nekaterih reprezentančnih tem. Koliko ste seznanjeni s pomisleki Sebastijana Škorca o koncu reprezentančne kariere?

Za zdaj je še prezgodaj, da bi se sprejela definitivna odločitev - njegova in naša. O tem se bomo pogovarjali, ko se bodo končale obveze v evropskih tekmovanjih, saj se bom takrat odpravil na turnejo k slovenskim reprezentantom. Takrat se bom dobil tudi s Škorcem in sprejeli bomo odločitev, ki bo optimalna zanj in za reprezentanco.

Kašna odločitev bi bila optimalna za vas kot selektorja?

Dejstvo je, da je Škorc najstarejši član reprezentance in da je v njej najdlje med vsemi. Dejstvo je tudi, da je ob povratku v Maribor poleg igranja prevzel še dodatne obveznosti, ki so pripomogle, da ima pomisleke o končanju reprezentančne kariere. Če se bo dokončno poslovil, verjamem, da bomo našli adekvatno nadomestilo. A za zdaj je najbolj realno, da bo igral v olimpijskih kvalifikacijah, za evropsko ligo pa bomo na položaju libera priložnost ponudili njegovim naslednikom.

Kje je trenutno v vaših načrtih Alan Komel? Vodstvo zveze je poudarilo, da bo poskušalo rešiti vse medsebojne spore.

Nikoli do sedaj nikomur nisem dokončno zaprl vrat. Pred kvalifikacijami v Osijeku se ni obnašal profesionalno. Vedno sem trdil, da bi moral priti na zbor in nam povedati, kaj ga moti. Namesto tega se je obrnil na novinarje, ki jim je dal nekorektne informacije. Ali bo na prihodnjem seznamu, bo veliko odvisno od tega, koliko bo igral v klubu. Večji del jeseni v ligi prvakov praktično ni igral, a zdaj je ponovno več na igrišču. Videli bomo, kako se bo situacija razvijala do maja. Pretekle zamere so nepomembne, saj je pri sestavi reprezentance vedno pomembno predvsem to, da so v njej najboljši igralci in njihova pripadnost moštvu. Tisti, ki bi malo bili v reprezentanci, malo ne, v njej nimajo mesta. Razen Komela do sedaj takšnih primerov še nisem imel. Problemi se morajo reševati znotraj ekipe in ne prek medijev. Zasedba v Osijeku je potrdila, da lahko igra dobro brez Komela, a tudi brez katerega koli drugega, ki ga tam ni bilo.

Obstaja kakšen igralec, ki ga imate v mislih, a do sedaj še ni bil del slovenske reprezentance?

Na zadnjih pripravah je dober vtis pustil Jan Pokeršnik, ki me je prepričal z resnostjo in kvaliteto. Zagotovo se bo znašel na naslednjem spisku. Zaradi opravičljivih razlogov se zadnjih priprav ni udeležil Jan Klobučar, veliko možnosti za povratek pa ima tudi Andrej Grut, ki je bil dolgo poškodovan. Morda še kdo od mlajših, a do dokončnega seznama je še nekaj mesecev.

Je slovenska odbojkarska zveza že vložila uradno prijavo za evropsko ligo?

Ne še, a bo to zagotovo storila. Evropska liga bo imela letos zaradi olimpijskih iger drugačen koncept. Najprej se bodo odigrali štirje različni turnirji, nato pa bo sledil zaključni turnir četverice.

Kaj bo slovenski cilj? Prvo mesto in preboj v svetovno ligo ali formiranje novih reprezentantov?

Če bo vse potekalo po načrtih, potem bo v prvem planu vrhunski rezultat. Največ bo odvisno od zdravja in forme ključnih igralcev. Če se bo zgodilo kaj nepredvidljivega, bomo cilje prilagajali glede na sestavo moštva.