Kljub napornemu ritmu tekem v vseh mogočih tekmovanjih, so imeli odbojkarji ACH Volleyja dopoldanski trening tudi na dan finalnega obračuna, nekaj ur kasneje pa so imeli več kot dovolj moči, da so hitro vzpostavili premoč. Da ni prostora za presenečenje, je nakazala že začetna postava slovenskega prvaka, v kateri ni bilo zgolj blokerja Matevža Kamnika, je pa bil zato v njej podajalec Dejan Vinčić, ki je v zadnjih dneh prebolel angino. Na uvodu je Calcit pokazal nekaj zob, a je ACH kmalu prišel do varne prednosti dveh do treh točk. Napeto končnico je obetalo izenačenje na 19, ko je as zabil Jernej Stavbar, toda do konca niza je Calcit zbral zgolj še točko.

Zaradi težav na podajalskem položaju, potem ko si je Ahilovo tetivo strgal Martin Hrast, je bil Calcit prisiljen, da si za zaključni turnir četverice sposodi rezervnega podajalca. Za polfinalni obračun je iz Maribora prišel Nejc Zemljak, za finale Marko Bojinović iz Šempetra, vloga prvega organizatorja pa pripada Matiji Jerebu. Prek njegovih podaj je Calcit vpisal nekaj lepih točk, a razlika v kakovosti je bila vse bolj očitna. Še posebno pri bloku, ko je ACH večkrat zapored zaustavljal kamniški napad z zidom nad mrežo. Brez pravega učinka sta bila tudi reprezentančni sprejemalec Jan Planinc in Jan Pokeršnik, ki pri Calcitu že drugo sezono igra kot posojen član ACH. Kako visoko nad slovensko konkurenco je ljubljanski klub, je potrdil zadnji niz, ko je Calcitu uspelo zbrati vsega devet točk.

"Vseskozi smo imeli igro pod kontrolo. Najboljši smo bili v ključnih trenutkih, o naši odlični koncentraciji pa priča podatek, da smo na servisu storili zgolj tri napake. Ob takšni naši igri Kamnik preprosto ni imel možnosti," je povedal trener ACH Volleyja Igor Kolaković. »Na obeh tekmah zaključnega turnirja nam je uspelo tisto, kar smo se dogovorili na treningu. Za letošnjo pokalno lovoriko je bilo to povsem dovolj,« je svoje pristavil kapetan ACH Andrej Flajs. V moštvu Calcita razočaranja ni bilo, prej nasprotno, saj so svoje cilje izpolnili. "Za nas je bilo ključno, da smo se tako pri ženskah kot pri moških uvrstili v finale. Dekleta so bila blizu zmage, nam pa drugega, kot da pustimo dober vtis, ni preostalo," je sklenil trener Calcita Luka Slabe.