S prvotnega seznama 24 povabljenih igralcev sta zaradi poškodb odpadla Gorazd Škof in Jure Dobelšek (oba Cimos Koper), namesto slednjega pa je selektor Denič na enotedenske priprave v Zreče v okviru tedna EHF povabil Simona Razgorja (Maribor Branik) in Nika Medveda (Gorenje). Toda zdaj je ostal brez krožnega napadalca Petra Puclja, igralca Crvene zvezde iz Beograda, ki je moral zaradi poškodbe očesa začasno prekiniti treninge. Reprezentante v naslednjih treh dneh čakata dve tekmi: danes zvečer se bodo v Zrečah pomerili kar med sabo (razdeljeni v dve ekipi), v soboto pa v dvorani Zlatorog v okviru človekoljubno-spominske akcije za umrlega Iztoka Puca še z domačim klubom Celje Pivovarna Laško.

"Če si bodo fantje zapomnili vsaj 15 ali 20 odstotkov tega, kar zdaj počnemo v Zrečah, do začetka sklepnih priprav konec decembra, bom zelo vesel," v šaljivo-resni kombinaciji besed pravi selektor Boris Denič, ki je zadovoljen z dosedanjim delom priprav: "Delali smo v redu, a kot vsak trener bi si tudi jaz želel, da bi bilo še bolje. Namen priprav v Zrečah je narediti korak ali dva naprej v igri, toda to seveda zahteva veliko ponavljalnega dela. Najpomembneje je, da igralci dobijo dobro osnovo za decembrske sklepne priprave, kajti od njihovega začetka do začetka EP ne bo posebno veliko časa."

Vsi igralci so opravili tudi testiranje motoričnih sposobnosti, a rezultati ne bodo javni, ampak le interne narave. "S testiranjem smo želeli dobiti vpogled v trenutno pripravljenost kandidatov za reprezentanco. Na osnovi rezultatov testiranj bo vsak igralec dobil priporočen dodaten načrt priprav. Z njim bomo skušali odpraviti določene pomanjkljivosti pri posameznikih, da bi ti kar najbolje pripravljeni prišli na sklepni del, ki se bo začel 26. decembra," je na novinarski konferenci (pred njenim začetkom so igralci trenirali kar dve uri in pol) v okviru včerajšnjega medijskega dneva v Zrečah pojasnil Denič.

Uroš Zorman, član poljskega kluba Kielce, je po številu nastopov v dresu z državnim grbom trenutno najizkušenejši v reprezentanci Slovenije. "Uvodni teden priprav je seveda precej bolj miren, kot bodo tedni na sklepnih pripravah pred začetkom EP. A najpomembneje je, da smo spet skupaj, da treniramo in se družimo, najbolj resno delo pa nas seveda šele čaka," meni kapetan Zorman.

Slovenijo na Euru 2012 v Srbiji v skupini D v Vršcu čakajo Hrvati, Islandci in Norvežani, Zorman pa se za zdaj še izogiba napovedim: "Pred vsako veliko tekmo ali tekmovanjem sem prav jaz tisti, ki najbolj glasno in neposredno govorim o željah in ciljih. Tako želje kot cilji morajo biti vedno visoki, toda zdaj, ko smo šele na začetku priprav, ni najbolj primerno govoriti o njih ali kar koli napovedovati. S fanti se o EP nismo veliko pogovarjali, čeprav se vsi zelo dobro zavedamo pomembnosti tekmovanja."