Kar nekaj dirkačev se še poteguje za naslov podprvaka, ki sicer še zdaleč ni tako prestižen kot naslov prvaka, a bi lahko nekaterim dirkačem predstavljal vsaj majhno zadoščenje za zamujene priložnosti v letošnjem letu. Toda kot pravi dirkaški pregovor, je drugouvrščeni tudi prvi poraženec, zato te "bitke" nihče od vpletenih dirkačev noče obešati na veliki zon. Ekipe se bodo raje osredotočile na priprave za prihodnjo sezono, od podpisov pogodb do določenih tehničnih rešitev, ki jih lahko preizkusijo že tekom zadnjih treh letošnjih dirk.

Sicer pa dirkače in ekipe čaka nov izziv, kajti stezo poznajo samo iz posnetkov in računalniških simulacij, prvi pravi opravljeni kilometri pa bodo hitro pokazali, ali lahko tudi ljubitelji tega športa pričakujejo novo zanimivo dirko. Mednarodna avtomobilistična zveza FIA je tako na stezi Buddah pripravila kar dve coni, kjer bodo dirkači lahko uporabili gibljivo zadnje krilce oziroma sistem DRS.

A bolj kot dogajanje na novi stezi je zanimivo dogajanje v zakulisju. Večina vodilnih ekip ima sicer že določene dirkaške pare, pri nekaterih pa so zadeve še povsem odprte, kajti pri njih je izredno pomembno tudi dejstvo, koliko denarja je določen dirkač sposoben prispevati v ekipno blagajno. Pri Force India, domačinu dirke za VN Indije, se vse bolj trese stolček dirkaču Adrianu Sutilu, saj mnogi mediji že poročajo, da bo njegov kokpit prevzel drugi Nemec, Nico Hülkenberg. Pri Williamsu so vedno manj zadovoljni z Rubensom Barrichellom in se zato ozirajo po novih dirkači, eden najresnejših kandidatov pa naj bi bil Kimi Raikkonen. Nekdanji svetovni prvak se je očitno hitro naveličal dirkanja v reliju in si išče zaposlitev v svojem bolj "domačem" okolju, tudi za ceno dejstva, da se je menda pripravljen preseliti k manj konkurenčni ekipi.

Zelo vzpodbudne so tudi zadnje novice o Robertu Kubici, ki je zaradi poškodbe roke moral izpustiti letošnjo sezono, saj njegovo okrevanje poteka dobro in zdravniki že pravijo, da bi lahko Poljak kmalu spet sedel v dirkalnik.

Še bolj je srenjo formule 1 razveselila novica, da se hitri cirkus v letu 2013 spet seli na še eno severnoameriško prizorišče, in sicer bodo v New Jerseyju, tako rekoč pred vrati New Yorka, pripravili dirko, kar je zdaj tudi uradno potrjeno. Najbolj pa je pred dirko v Indiji razočaran Karun Čandok. Indijec naj bi namreč pri Lotusu zamenjal Jarna Trullija, a so se odgovorni na koncu le odločili, da bo šel na start Italijan.