Nogometaš Kölna Lukas Podolski je v vse boljši formi. Na minulih dveh tekmah je v nemški bundesligi dosegel tri gole. Z Milivojem Novakovičem sta še utrdila uspešno navezo, ki je po začetnih težavah že v minuli sezoni delovala dobro, na zadnjih tekmah pa sta se jima pri uspešnih napadalnih akcijah pridružila še Mato Jajalo in Slawomir Peszko.

Tudi zato je bil nemški reprezentant verjetno dobre volje, ko smo ga po enem od treningov obiskali v Kölnu, kjer je za zdaj sosed podpredsednika kluba Jürgena Glowacza. Potem ko se je s klubskim avtomobilom pripeljal na dvorišče svoje hiše, je odhitel po dres Kölna s številko deset na hrbtu in ga podaril Dnevniku. "Izvolite. A to še ne pomeni, da lahko zaigrate za Köln," se je zasmejal in poslal pozdrave bralcem Dnevnika. Kot je pri zvezdniku nemške reprezentance v navadi, ni bil najbolj gostobeseden ob prošnji za intervju, kajti do medijev je precej nezaupljiv, vseeno pa smo izvedeli, kaj meni o partnerju iz napada: "Z Novakovičem se razumeva, Kölnu gre dobro. Nova je že dolgo v Kölnu in je večkrat izkazal pripadnost klubu. Je pravi Kölnčan."

Naklonjenost je obojestranska, kajti tudi Novakovič je o soigralcu govoril z izbranimi besedami: "Podolski je v Kölnu ikona, številka ena v mestu. Lepo je sodelovati z njim. Ljudje največ pričakujejo od naju in skupaj morava sprejeti odgovornost," je dejal slovenski reprezentant, ki bo kmalu Poldijev sosed. Ta se bo namreč preselil v stanovanje, ki je v neposredni bližini doma, v katerem kratek čas živi tudi Novakovič. Torej so za dobro sodelovanje na igrišču zaslužni tudi dobrososedski odnosi? "Najini stanovanju sta zares blizu in Poldi se bo kmalu preselil vanj. Dobro se razumeva," se je zakrohotal Novakovič.