Ekipno so bili Slovenci precej oddaljeni od stopničk; sedmo mesto je zasedla ekipa Elana, deseto pa Flycoma.

Avbljeva se je v močni konkurenci povzpela na najvišjo stopničko zmagovalnega odra, po zmagi pa je dejala: "Po ne ravno blestečem nastopu na uvodni tekmi v Avstriji sem si domačega nastopa zelo želela. Skušala sem pokazati kar znam in to mi je na koncu tudi uspela. Zadovoljna sem predvsem zaradi konstantnih skokov brez večjih napak, najbolj pa nas vse skupaj veseli, da smo tekmovanje izpeljali v celoti."

Manj zadovoljen je bil Pristavec. "Samo tekmovanje je bilo izpeljano odlično, tudi pogoji so bili stabilni in se je dalo narediti spodoben rezultat, žal pa naše skakanje v celoti ni bilo na želeni ravni, zato je tudi slabša ekipna uvrstitev. A tudi sam sem bil blizu zmagovalnega odra, toda napaka iz sedme serije mi je to onemogočila, saj bi bil v nasprotnem primeru zagotovo med prvimi tremi, na žalost pa psihološko nisem zdržal," je menil Pristavec.

Trije tekmovalni dnevi, skoraj 1500 skokov in raznovrstni vremenski pogoji so osnovne značilnosti letošnjega tekmovanja v Lescah, kjer se je zbralo skoraj 200 padalcev in padalk iz 17 držav. Po deževnem petku je v soboto in nedeljo tudi na leškem letališču posijalo sonce, organizatorji pa so bili sila zadovoljni, saj so tekmo vnovič uspeli izvesti v celoti.

Padalska karavana, ki se z Lesc vrača zadovoljna, se bo vnovič srečala čez dva tedna, tretje letošnje tekmovanje pa bo gostil nemški Altenstadt.