Za junaka lanske uvodne etape je bila prav včeraj idealna priložnost, da ponovi največji dosežek v karieri, a ni zmogel pritisniti pike na i. "Bil sem zraven, ko je napadel Voeckler, a sem se premislil, da bi mu poskušal slediti v zavetrje, ker je bil malce prehiter. Potem sem bil v zavetrju Dumoulina iz Cofidisa, vendar me je v zadnjih 50 metrih prizemljil mladi nemški profesionalec John Degenkolb. Ko je priletel mimo mene, nisem več pritiskal na pedala. Spoznal sem, da ne morem zmagati etape. Za to, kar je Degenkolb naredil, zares nimam besed. Neverjetno. V klanec je šel s tistimi debelimi nogami - to je skregano s kolesarsko logiko," je Bole razmišljal o razmerju do treh glavnih akterjev zaključka. "Sicer nisem bil slab. Manjka mi moči le za zadnjih 10 sekund. Lani sem bil na Dauphine na vrhuncu, letos upam, da bo to Tour," je pristavil Bole, ki bo imel novo priložnost za zmago v četrtek in potem naslednji teden na dirki Po Sloveniji, kamor verjetno prihaja tudi Dumoulin.

Ker se je dobro počutil, se je v turbolenco za visoko etapno uvrstitev skozi vzpenjajoče ovinke vrgel tudi Primorec Kristjan Koren (Liquigas). Osvojil je 15. mesto, bil tretji izmed mlade garde, a žal prvi v koloni dobil pribitek šestih sekund za zmagovalcem. Te sekunde so v dobro prišteli predvsem vodilni Vinokourov, Rodriguez, Wigins in Roche. Jani Brajkovič in Cadel Evans, malce za Korenom v cilju, ne. Žrtev dolge kolone v boju na veter je bil najmlajši Jan Tratnik.

Danes bo prvi dan D. Razmerje se zaradi šestih sekund sicer ni bistveno spremenilo. Vodilnega od lanskega zmagovalca Belokranjca loči 26 sekund in sedem mest. Danes bo na sporedu ena najbolj zanimivih etap na dirki sploh - vožnja na čas v Grenoblu (42 kilometrov). Ura resnice na valoviti trasi je povsem enaka, kot bo predzadnji dan velikega Toura. To bo test z dodatno vrednostjo - tudi za Brajkoviča, ki je pozitivno presenečen nad pripravljenostjo, glede na to, da v sistemu treninga še ni imel veliko intervalov. "Ura resnice" bo pomembna tudi za Korena in njegovega kapetana Ivana Bassa.