Proti Zlatorogu je Olimpija dosegla pomembno zmago v boju za drugo mesto po rednem delu lige Telemach. Zdaj ste verjetno lažje zadihali?

Nikoli. To, da bi lažje zadihali, ne pride v poštev. Tudi naprej je treba igrati čim boljše.

Po porazu proti Mariboru moštvo prikazuje boljše predstave. Je bil neuspeh proti štajerskemu klubu streznitev za moštvo?

Vsak od porazov, ki smo jih doživeli v ligi Telemach, je sramoten. Poraz kot poraz ni sramoten, sramoten je način, kako pridemo do tega. Če se boriš, potem ni nobenega problema.

Vlogo trenutnega trenerja opravlja Miro Alilović. Se že pogovarjate s potencialnimi kandidati za mesto stratega v prihodnji sezoni?

Uradno smo objavili, da bo trener do konca sezone Miro Alilović in to je to.

Toda predsednik kluba Jani Möderndorfer je po tekmi s Slovanom dejal, da pogovori s kandidati že potekajo in da bo nov trener znan v roku enega meseca.

Poglejte, predsednik je predsednik. Jaz pa sem samo direktor kluba in ne odločam o tem, kdo bo trener.

Verjetno pa boste vseeno imeli kakšno vlogo pri pogovorih s potencialnimi kandidati?

Bom, toda takrat, ko ga bomo vneto iskali.

Slišati je bilo, da je ena od vaših želja Aleš Pipan. Je na tem kaj resnice?

To mediji stalno ponavljajo in mi govorijo, kdo so moje želje.

Kdo pa so vaše želje? Bi lahko izdali kakšno ime?

Phil Jackson. On je odličen trener in ga zelo spoštujem kot človeka, vsaj po tem, kar se zvedel o njem. Poleg tega pa v njegovo prid govorijo tudi rezultati.

Letošnja sezona se približuje h koncu. Se morda že zgledujete po okrepitvah za prihodnjo sezono?

Po igralcih se več ali manj zgledujemo permanentno. Kdor je v košarki, ve, da se mora to početi stalno. Toda v tem trenutku se ne dogaja nič posebnega.

Ste s katerim od trenutnih igralcev v moštvu že začeli razgovore za podaljšanje sodelovanja?

Konkretnih prav z nikomer.

Boste s tem počakali do konca sezone?

Seveda.

V letošnji sezoni rival Olimpije Krka prikazuje odlične predstave.

Dobro, kolektivno in korektno igrajo, z veliko discipline. Zavedajo se posla, ki ga odpravljajo, in so pri tem izredno odgovorni. Posledica tega pa so njihovi izjemni rezultati v letošnjem letu.

Dobri rezultati so tudi posledica dela trenerja Aleksandra Džikića, s katerim se v času pri Olimpiji nista najbolje razumela.

To ni res. Z njim se nisem nikdar kregal. Takrat sem rekel le, da se ne strinjam z izborom Džikića, saj sem po odhodu Memija Bečirovića želel, da na klopi Olimpije ostane slovenski trener. To je vse. Moj predlog je bil, da bi to delo začasno opravljal Andrej Urlep. To pa zaradi referenc, reference pa so rezultati.