Gorenje – Trimo: Po novembrskem porazu Celjanov (po njem je odstopil trener Serdarušić) in nato remiju Cimosa se je v dvorani Poden v Škofji Loki v soboto opeklo še vodilno Gorenje. Brez prvega organizatorja igre Marka Bezjaka (vrnil naj bi se že čez slabe tri tedne) v velenjskem napadu škripa, vseeno pa si Gorenje v boju za prvaka danes ne sme privoščiti spodrsljaja. »Vedeli smo, da naša fantastična serija uspehov ne bo mogla večno trajati. Upam, da bomo že proti Trimu uspešno opravili popravni izpit,« se nadeja trener Branko Tamše, ki je v tej sezoni na obeh tekmah spravil na kolena današnjega nasprotnika: v Trebnjem je bilo 35:28, v Velenju pa 37:33.

»Razpored v prvih dveh krogih končnice nam ni naklonjen, saj nas po gostovanju v Kopru čaka še gostovanje v Velenju. To sta najtežji gostovanji v končnici, a po drugi strani bomo lahko igrali povsem sproščeno in neobremenjeno,« se zaveda Trimov športni direktor Roman Šavrič. Prav slednji dve lastnosti bi utegnili biti voda na mlin Trebanjcev, ki so bili po rednem delu prvenstva četrti, na tem mestu pa želijo tudi končati letošnjo sezono.

Maribor Branik – Cimos: Primorci so bili med tremi vodilnimi klubi na lestvici (še Gorenje in Celje PL) edini, ki v prvem krogu niso izgubili. S tem so se vodilnim Velenjčanom približali le na tri točke zaostanka. »Če se želimo z Gorenjem še naprej boriti za prvo mesto, si ne smemo privoščiti nobenega spodrsljaja. Le tako je prednost Velenjčanov ulovljiva,« pravi Cimosov trener Fredi Radojkovič in dodaja: »Poleg sobotne zmage proti Trimu smo uspeli privarčevati tudi nekaj moči nosilcev igre pred obračunom v Mariboru.«

»Naše moštvo je dovolj kakovostno, da lahko enakovredno igra z vsakim nasprotnikom v končnici. Zato sem prepričan, da bomo v tem delu tekmovanja pomemben dejavnik,« napoveduje Marko Šibila, trener Maribora Branika, ki je končnico začel z zadnjega (šestega) mesta, tihi klubski cilj pa je končno četrto. Po dveh zaporednih skalpih Celjanov so Mariborčanom še dodatno zrasla krila, čeprav je statistika medsebojnih tekem v letošnji sezoni povsem na Cimosovi strani: v Bonifiki je bilo 33:22, v Taboru 30:22 za Primorce.