Konkretne ponudbe so do zdaj sestavili Blackburn, Birmingham in Chelsea. Zapletlo se je pri zadnjem. Miran Krajnc, nogometašev oče, je ogorčen, ker naj bi se nekateri ljudje izdajali za Lukove agente, čeprav je to Kristjan Markovič, s katerim se športni direktor Maribora Zlatko Zahovič noče pogovarjati (več o tem v intervjuju, op. p.). "Ukvarjanje s ponudbo Chelseaja smo prepustili Mariboru, ker prejšnja dva poskusa (ponudbi Birminghama in Blackburna, op. p.) v okviru naših agentov nista šla skozi," je pojasnil Miran Krajnc.

Zgodba, ki nam jo je potrdil Krajnc starejši, je naslednja: 21. novembra 2010 sta se v hotelu Habakuk v Mariboru pojavila dva predstavnika Chelseaja in Voja Novaković, ki naj bi skupaj z angleškim agentom Markom Taylorjem želel izpeljati posel s klubom s stadiona Stamford Bridge. Po besedah Mirana Krajnca sta se omenjena izdajala za agenta 16-letnega branilca, čeprav je bil tedaj nogometašev agent Kristijan Markovič. Novaković je po Krajnčevih besedah 21. novembra v Mariboru očetu nogometaša ponudil v podpis "pogodbo o zastopanju med agentom (Markom Taylorjem) in nogometašem (Luko Krajncem) oziroma njegovim očetom (Miranom Krajncem)". Med drugim v pogodbi, ki jo v angleškem jeziku objavljamo ob članku, piše, da je ekskluzivna, zavezujoča in izključuje možnost, da bi Luka Krajnc sklenil dogovor o zastopanju s katerim koli drugim agentom. Nogometaš pa je pogodbo z drugim agentom (Markovičem) v tistem trenutku že imel, zato bi tako agent iz Anglije kot obetavni športnik utegnila imeti težave, če bi oče in sin privolila v podpis pogodbe. A tega nista storila. Za nameček ponujena pogodba ni povsem v skladu s pravili mednarodne nogometne zveze (FIFA), saj v njej ni vse predpisane vsebine iz (predvsem 19. člena) pravilnika o nogometnih agentih FIFA.

Zgodba se je nadaljevala nekaj tednov kasneje, ko je Luka odpotoval v London na preizkušnjo k Chelseaju. "Luka je odšel v Chelsea z vodstvom Maribora. Z ženo sva prišla dan ali dva za tem. Tam so bili tudi nekateri menedžerji, ampak ne naši," je pojasnil najstnikov oče. Krajnčevi pogodbe s Taylorjem znova niso podpisali.

"Ne vem, zakaj je posel v Chelsea propadel. Od trenutka, ko sva z ženo prispela v London, pa do danes nisva izvedela resnice. Prepričana sva, da je šlo za poskus kraje nogometaša, tudi s pomočjo finančnih vložkov, ki bi jih dali staršem pod mizo," je vtis, ki ga je po številnih zapletih dobil Miran Krajnc. Še več, prepričan je, "da Maribor želi, da za klub delajo le določeni agenti, ki so nekaterim osebam všeč tako ali drugače". Na vprašanje, ali je mnenja, da so pri "kraji nogometaša" sodelovali tudi ljudje iz vodstva Maribora, je odgovoril: "Če sem rekel, da smo vse prepustili Mariboru, je zagotovo možno, da se okoli tega nekaj dogaja. Več vam bom lahko povedal kdaj drugič, morda boste lahko prebrali v knjigi, ki jo pišem." Za konec je odločno dodal: "Ne bom se pustil podkupiti!"

O tem preberite še prispevek Ponudbe Chelseaja nismo sprejeli in komentar Vijolični dvom.