Mazejeva bo skušala osvojiti peto na velikih tekmovanjih, in to v disciplini, ki ji je v dosedanji karieri prinesla največ uspehov. V veleslalomu bo branila naslov svetovne podprvakinje. Na včerajšnjem žrebu startnih številk je imela srečo, kajti na progo se bo pognala kot prva, Maruša Ferk bo imela številko 39. Prva vožnja se bo začela ob 10. uri, druga ob 13.30.

"Upam, da se bo srebrna doba čim prej končala in začela zlata. Morda se to zgodi že na tem svetovnem prvenstvu," je Tina Maze dejala po tem, ko si je prislužila srebrno kolajno v superkombinaciji. Danes bo priložnost idealna, kajti več dejavnikov je na strani 27-letne Črnjanke, ki odkrito meri na zlato. Če se smeji, kot se je v minulih dneh, je to imenitno znamenje. Potem ko je v petek prvič v karieri splezala na stopničke v superkombinaciji, se je sprostila. Zdi se, kot da leti, podobno kot Christof Innerhofer, ki je osvojil tri kolajne na tem prvenstvu. Prvič so bili pozitivni vplivi osvojene kolajne vidni v nedeljo, ko je smukaško preizkušnjo končala na petem mestu, nato pa tudi v naslednjih dnevih, ko je kakovostno trenirala in ponavljala, da je nič ne moti, niti lažja poškodba stegenske mišice.

V ponedeljek in torek je opravila dva treninga veleslaloma, ki ji ga je primanjkovalo. Zadnjič ga je namreč vadila pred več kot mesecem dni. Še dlje v preteklost sega zadnja veleslalomska tekma, na kateri je sodelovala - 28. decembra lani je bila šesta na Semmeringu. "Ker dolgo nisem imela primerjave s tekmicami, saj sem izpustila zadnjo preizkušnjo v Zwisslu, težko rečem, kam trenutno sodim v veleslalomu. Smučam dobro, toda ne vem, kako so pripravljene ostale tekmovalke. Na ogrevalni progi v Garmisch-Partenkirchnu smo imeli odlične pogoje za trening, šlo mi je dobro. Testirali smo tudi nove vezi, ki sem jih tik pred svetovnim prvenstvom zamenjala. Z njimi sem naredila tri vožnje in nimam nobenih težav. Počutim se dobro in na splošno gredo vse stvari v želeno smer," je dejala Tina Maze.

Na progi Kandahar se je že veselila. Lani je na finalu svetovnega pokala zmagala s stremi stotinkami sekunde prednosti pred Nemko Kathrin Hölzl: "To, da sem lani tukaj dobro smučala, je prednost. Je bilo pa tesno. V alpskem smučanju gre vedno za ples stotink. Enkrat so tu naklonjene, drugič ne. Bomo videli, kako bo tokrat."

Pred dvema letoma je v Val d'Iseru srebrno kolajno dobila po tem, ko je na prvi progi zaostala, ker zaradi težav z očali ni skoraj nič videla. Vse je nadoknadila na drugi progi. Za danes ima pripravljen drugačen scenarij: "V obeh vožnjah moram biti povsem osredotočena. Napadala bom, saj na progi ne nameravam pustiti nobene stotinke. V nobenem primeru v poštev ne pride taktiziranje. Moram biti sproščena, napadalna, brezkompromisna in "freh". Če bom takšna, rezultat ne more izostati, saj imam dovolj smučarskega znanja. Imam veliko željo, a to ni dovolj. Najprej bom morala dobro smučati, nato se bodo delile kolajne."