Ibrahimovića se je na Apeninskem polotoku v zadnjih letih že prejel vzdevek "Mister Scudetto", ki jasno namiguje, da mu gre odlično od rok zbiranje državnih naslovov, kar mu je v Italiji uspevalo z Juventusom in Interjem, do enakega podviga pa je prišel tudi v Španiji v zanj ponesrečeni epizodi pri Barceloni. Črna luknja v njegovem življenjepisu ostaja liga prvakov, za kar si je kriv povsem sam, potem ko je lansko poletje bolj verjel v sposobnosti Josepa Guardiole kot Joseja Mourinha, kar je švedski zvezdnik že nekajkrat priznal v zadnjih mesecih. Toda Ibrahimović nima časovnega stroja, s katerim bi se lahko vrnil v preteklost in popravil svoje napake, ima pa izjemno motivacijo, da vsem znova dokaže lastne sposobnosti. Ob pravem času se je na pravem mestu znašel Milan, ki je z ulovom Ibrahimovića uspel dodati ekipi prepotrebno novo kvaliteto, čez noč pa so bili zadovoljeni tudi vsi apetiti navijačev.

"Rossoneri" tega sicer niso na glas povedali, a dejstvo je, da je glavni cilj kluba osvojitev italijanskega prvenstva, saj je za moštvo tovrstnega slovesa preprosto nedopustno, da na "domačem dvorišču" ni prišlo do naslova že vse od leta 2004. Ker gre za sedemkratne evropske prvake, apetiti niso majhni tudi v ligi prvakov, a na gostovanju pri Auxerru morajo biti izjemno pazljivi, saj imajo le dve točki več od francoskega predstavnika in točko več od Ajaxa. "Preprosto moramo zmagati pri Auxerru. Ta tekma je za nas izjemnega pomena, povsem enako je tudi z ligo prvakov," pravi Zlatan Ibrahimović, ki ima po poškodbi Pata in Filippa Inzaghija še toliko večjo odgovornost.

Če Milan in Real danes opravita svojo nalogo s polnim izkupičkom, potem je v skupini G vse odločeno, a na gostovanjih v Franciji in na Nizozemskem se lahko hitro vse postavi na glavo. Še prav poseben motiv bo imel slovenski reprezentant v dresu Auxerra Valter Birsa, saj bo ob morebitni ponujeni priložnosti zaigral s posebnimi občutki, potem ko se mu je pred dnevi rodil prvorojenec Nolan. S kakšnim zadetkom v mreži Milana bi se Primorec jutri vrnil v Slovenijo še z večjim nasmeškom kot sicer.

Z gostovanjem v Amsterdamu se na kraj zločina vrača Real, saj je beli balet leta 1998 na stadionu Amsterdam Arena osvojil svoj sedmi evropski naslov, s čimer je prekinil post, ki je trajal kar 32 let. Madridčani so na Nizozemsko pripotovali brez na novo poškodovanih Gonzala Higuaina in Samija Khedire, Ajax pa za morebitno napredovanje nujno potrebuje zmago.